7 Mayıs 2021 Cuma

Davidoff- Agar Blend EDP / 2015



























Davidoff- İsviçreli puro üreticisidir. Bugün, bu markanın Blend ( Harman ) Koleksiyonu kokularından, Davidoff- Agar Blend isimli parfümü yorumlayacağız. Öd ağacı temalı olan bu parfüm, oryantal- odunsu kategorisinde gösteriliyor. Reçineler, ahşapsı vurgular, baharatlar ve vanilya notalarıyla biçimleniyor. Tozlu, yağlı, kuru, sıcak, tatlı ve keskin rayihalar vermektedir.

Üst- tarçın, karabiber, karanfil,

Orta- gayakum ağacı, agar ağacı,

Alt- benzoin, amber, öd ağacı.

Davidoff- Agar Blend- karanfilli tarçın olarak tanımlayabileceğimiz aromatik- biberli baharat çeşnisiyle başlangıç yapıyor. Baharatlardaki ferahlık ve olgunluk dikkatlerden kaçmıyor. Kaliteli bir baharat kullanımı var...

Sonrasında tamamen ahşapsı tonlamalara geçilecektir. Kuru ve tozlu öd ağacı teması, aslında bu orta katmanın özetidir. Koku formu çok değişmez. Tene oturma, hızlı bir akışkanlıkla başlar.

Kapanışta bu kez, ağaç reçineli öd ağacı vurgusu görülecektir. Öd ağacı burada yağlanmıştır. Buna şekerli- yapay vanilya katılır. Amber notası da, aynen vanilya gibi kullanılmış. Ağaç reçinesini laden ağacı kaynaklı düşünüyoruz.

Davidoff- Agar Blend- sade ve minimalist bir kokudur. Baharatlar ve orta bölümdeki öd ağacı sıcak esintilidir. Şekerli vanilya iyi olmamış. Diğer notalar kendi içinde uyum ve denge yansıtıyor. Notalar katman halindedir ve sırayla sahne alır. Dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Böylece kapalı alanda bile kullanıma izin verir. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş döneminde kullanılır. Soğuk hava ve akşam vakti için idealdir. Akşam davet ve kokteyllerinde ve gece eğlencelerinde düşünülecektir. Yağlı, reçineli, kuru ve baharatlı yapısından dolayı tene yapışır ve kuvvetli fark edilirlik yapar. Çabuk terleyen yağlı tende de gün boyu kalıcı olmaktadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip,beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder