31 Ocak 2021 Pazar

Carolina Herrera- CH Men Prive EDT / 2015


























Carolina Herrera- ABD kökenli moda markasıdır. Şimdi Carolina Herrera- CH Men Prive ismi verilen parfümü inceliyoruz. Tatlı, yumuşak, şekerli ve yapay esintileri var. Lavanta, aromatik otlar, turunçgiller, odunsu notalar, vanilya ve deri aromaları barındırmakta. Deri grubunda gösteriliyor.

Üst- greyfurt, pomelo içkisi, viski,

Orta- lavanta, adaçayı, kekik, kakule,

Alt- deri, benzoin, tonka fasülyesi, odunsu notalar.

Carolina Herrera- CH Men Prive isimli parfümü iki koku grubuna ayırmak suretiyle değerlendireceğiz :

1- İçkimsi notalar : Başlangıçta içkimsi turunçgiller ( konyaklı greyfurt, portakal ) var. Buna aromatik otlar ( kişniş, adaçayı ) ve içkimsi- yeşil kokan lavanta eşlik ediyor. Burada lavanta özellikle baskındır.

2- Şekerli ve yapay notalar : Bu aromalar parfümün sonlarına doğru etkili oluyor. Tatlımsı ve yapay deri notası, şekerli vanilya & tonka fasülyesi ve şekerli tonda yapay öd ağacı vurgularını net biçimde algılamaktayız. Yüksek tatlılık dolayısıyla dengeli sıkılması gerekecek. Üç- dört fıs yeter. Ayrıca sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde kullanabilirsiniz.

Carolina Herrera- CH Men Prive- hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor ve yapışıyor. Aynı zamanda şekerli ve yapay notalarla fark edilirlik ve kalıcılık performansı yükselmektedir. Özellikle dışarıya karşı fark edilirliği yoğun olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık yapıyor. Tene tamamen oturunca tatlı lavanta ve vanilyalı- şekerlenmiş baharatlar ( tarçın ? ) vurgusu öne çıkmakta ve koku karakterinde sınırlı değişim olmaktadır. Aromalar harman halindedir ve iç içe geçmiş biçimde hissedilmektedir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder