4 Ocak 2021 Pazartesi

Diptyque- Oud Palao EDP / 2015


























Diptyque- Fransız parfüm ve kolonya markasıdır. Bugün, bu markanın öd ağacı temalı kokusu Diptiyque- Oud Palao isimli parfüm hakkında değerlendirme yapacağım. Keskin, pudralı, kuru, acımsı, tatlımsı, yapay ve ilacımsı koku biçimlerine sahiptir. Çiçeksi notalar, vanilya, içki notaları, tütün ve odunsu notalar bu parfümü şekillendirmiştir. Oryantal- odunsu kategorisinde gösteriliyor.

Notaları gül, laden otu, vanilya, rom içkisi, tütün, paçuli, kafur, sandal ağacı ve öd ağacı olarak açıklanmış.

Diptiyque- Oud Palao- yapay, pudralı ve ilacımsı gül notasıyla açılıyor. Sonra pudralı vanilya sahne alıyor. Pudralı vanilyaya içkimsi ( rom ) tütün eşlik ediyor. Son bölümde yapay ve ilacımsı sandal ağacı ve öd ağacı yer almakta. Buna keskin paçuli katılıyor. Kapanış faslı odunsu yapıya sahiptir.

Diptiyque- Oud Palao- çok değişmeyen ve neredeyse düz çizgide giden koku formu gösteriyor. Yapay, sentetik, pudralı ve ilacımsı / kimyasal rayihalar, bütün aromaları etkilemiş. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz. Konsept ve koleksiyonluk kullanıma daha yatkındır. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur.



Diptyque- Oud Palao isimli parfümün açılışında kullanılan gül notası, seyreltilmiş gül suyunu andırıyor. Gül ve vanilya çok az tatlılık barındırıyor. Parfüm hızlı akışkanlıkla tene oturduktan sonra acımsı, kuru, keskin ve otsu rayihalar hissediliyor. Paçuli böyle kullanılmış olabilir. Harmandaki kafur notasının etkisi de olabilir. Gene tene oturma döneminde öd ağacı ve sandal ağacı, daha yağlı hale geliyor.

Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe algılanır. Fark edilirlik her daim yoğundur. Çabuk terleyen yağlı tende, iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapar. Tene bütün aromalarıyla yapışkan biçimde yerleştiğini görmekteyiz. Ana koku formu gül, vanilya, tütün ve öd ağacından oluşuyor. Diğer notalar yardımcı elemandır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder