4 Mayıs 2021 Salı

Moschino- Fresh Couture EDT / 2015



























Moschino- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Moschino- Fresh Couture isimli parfümü yorumlamak istiyorum. Tatlı, kremsi ve yumuşak esintiler parfümü forse eder. Genel karakter olarak duş jeli ve şampuan gibi kokular verir. Turunçgiller, çiçekler, meyveler ve odunsu notalar barındırır. Bir miktar sabunsu hissiyat var. Çiçeksi- meyveli grubuna verilmiş. Tatlılık sonlarda şekerli hale geliyor. Ama rahatsız etmiyor.

Üst- bergamot, mandalina, ylang ylang,

Orta- şakayık, ahududu, osmanthus,

Alt- odunsu notalar, paçuli, ambroxan.

Moshino- Fresh Couture- kremsi turunçgiller ve tatlı- kırmızı meyvelerle başlıyor. Keskin ve parlak mandalina ve sucul- lezzetli ahududu ve çilek belirgindir. Devamında biraz sabunsu olabilen yumuşak ve kremsi çiçekler var. Frezya, şakayık ve yasemin sayılabilir. Tozlu ama yumuşak odunsu notalardan sedir ağacı ve paçuli ile kapanışa geliniyor. Bu kısımda yumuşak ve şekerli vanilya da mevcuttur. Tatlılık bir miktar yükseliyor. Ne ki, temiz, canlı, enerjik ve pozitif koku formunu bozmuyor.

Moschino- Fresh Couture- tatlı ve yumuşak çiçek ve meyve aromalarına geri planda katılan yeşil- cul aromatik bitkiler sayesinde, duş jeli, şampuan ve bazen de mutfak temizlik malzemesi kokuları vermekte.  Taze ve ferah bir kokusu var. Notalar harman halinde algılanır. Yani, bütün koku formu neredeyse- tek parça gibidir. İlkbahar- yaz mevsimine, günlük kullanıma ve sosyal faaliyetler uyar. Tene bolca uygulanır. Kaliteli ve ferah bir kolonya kadar, kalıcı ve fark edilir olacaktır. Aslında koku formu pek değişmiyor. Sade, basit ve gösterişsiz bir yapısı var. Hızlı akışkanlıkla tene oturur. Tene yakın kalmakta.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder