7 Ocak 2022 Cuma

Trussardi- Uomo The Red EDT / 2016
























Trussardi- İtalya kökenli aksesuar ve moda firmasıdır. Eldiven, valiz, el çantası, ev ve ofis aksesuarları üretiyor. Şimdi Trussardi- Uomo The Red ismini taşıyan parfümü incelemek istiyoruz. Tatlı, kremsi, yumuşak, ferah ve bir miktar ekşimsi rayihaları var. İkincil önemde kuru, tozlu ve şekerli hissiyattan söz edebiliriz. Meyveler, aromatik otlar, baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar, deri ve tonka fasülyesi gibi koku nüanslarına sahiptir. Aromatik- fujer grubunda gösterilmektedir.

Üst- ağaç kavunu, muskat, konyak, kasnı otu sakızı,

Orta- menekşe yaprağı, sardunya, adaçayı,

Alt- paçuli, deri, tonka fasülyesi.

Trussardi- Uomo The Red- içkimsi meyvelerle başlangıç yapıyor. Viskili- konyaklı keskin ve tatlı meyveler kavun, mandalina ve ayva kokuları vermekte. Bunu hemen tatlı baharatlar takip ediyor. Tarçın ve zencefil olabilir. Bu bölüm, içkimsi- keskin baharatlar formuna çevriliyor. Açılış çok katmanlı, detaylı ve zengindir. Orta bölümde, bu sert karakter biraz daha yumuşamakta : Toplamda çam esintili aromatik otlar ve yeşil- erkeksi çiçekler vardır. Nane, biberiye, rezene, menekşe ve sardunya tahmin ediliyor. Daha ferah, centilmen ve kibar bir koku bileşeni söz konusudur. Son kısım, kremsi paçuli ve şekerli vanilya ( tonka fasülyesi ? ) ile tatlılığın yükseldiği bir aşama olacaktır. Kuru ve nispeten tozlu deri notası, bu şekerli tatlılığın dışında kalan ünik bir koku formudur.

Trussardi- Uomo The Red- içkimsi meyveler, içkimsi baharatlar ve yeşil kokan erkeksi çiçeklerle niş parfümlerin kalitesini yakalıyor. Ancak kapanıştaki kremsilik ve şekerlilik, koku biçiminin bozulmasına yol açıyor. Sondaki yüksek tatlılıktan dolayı dengeli dozaj verilmelidir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta ve dışarıya karşı da yüksek fark edilirlik yapmakta. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcı olabiliyor. Aromalar katman halinde, sırasıyla tene yerleşir : İçkimsi- meyveli- baharatlı kısım, yeşil- bitkisel notalar ve şekerli aromalar...

Trussardi- Uomo The Red- dengeli sıkılırsa günlük kullanımda kendine yer bulur. Gene de sonbahar- kış, akşam saatleri ve soğuk havalar için daha uygun olduğunu söyleyelim. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder