1 Temmuz 2022 Cuma

Roberto Cavalli- Uomo EDT / 2016
























Roberto Cavalli- İtalyan moda şirketidir. Bugün, Roberto Cavalli- Uomo isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, pudralı, tozlu, yumuşak ve yapay esintileri var. Baharatlar, aromatik bitkiler, çiçekler ve odunsu notalar barındırmakta. Oryantal grupta gösteriliyor.

Üstte menekşe, iris, ortada bal, lavanta, alt notada sedir ağacı, paçuli ve tonka fasülyesi notaları açıklanmakta.

Roberto Cavalli- Uomo isimli parfümün başlangıcında koyu, dolgun ve yoğun aromalar var. Ne olduğunu anlamaya çalıştım. Sonrasında açılışının erkeksi çiçeklerle yapıldığına karar verdim. Pudralı ve tozlu biçimde iris ve safran, burnuma geldi. Bunu takiben, erkeksi çiçeklerin karakteri değişti. Daha yumuşak, ferah, sucul ve yeşil- bitkisel çiçekler sahne aldı= Tatlı lavanta burada baskındır. Menekşe ve yasemin de olabilir. Arada sucul aromatik otlar var. Adaçayı ve kişniş gibi klasik tahminler yaptım. Çiçeksi bölüm, ten üzerinde gayet uzun sürüyor.

Roberto Cavalli- Uomo- ikinci bölümde biberli baharatları kullanmış. Gerçi daha sonra, bu baharatlar iyice tatlanıyor. Zencefil- kakule tarzında baharatlar var. Sıcaklık ve keskinlik artıyor.

Kapanış faslında yapay odunsu notalar var. Kremsi paçuli baskın olmakla, yumuşak sedir ağacı da hissediliyor. Son fazda tatlı tütün, bal ve tonka fasülyesi ile tatlılığı yükselten, hatta şekerli hale getiren gurme notalar yer alıyor.

Roberto Cavalli- Uomo isimli parfümde yeşil erkeksi çiçekler ve biberli baharatlar beğenimizi kazandı. Bu aromalar yumuşak, taze ve dengeli tatlılık veren bir yapıdadır. Odunsu notalar, pudralı çiçekler ve gurme notalar ise şekerli tatlılık, yapaylık ve uyumsuzluk barındırıyor. Aromalar genelde katman halindedir ve sırası geldikçe algılanır. Yavaş akışkanlıkla tene yakın kalır.

Bu haliyle sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dengeli sıkılması gerekir. Üç- dört fıs yeter. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılır. Fark edilirlik her daim güçlüdür. Pudralı çiçeksi notalar ve gurme tarzının etkisiyle kalıcılık, normal bir kolonya performansının biraz üstündedir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder