31 Mayıs 2022 Salı

Bond No. 9- Sutton Place EDP / 2016



























Bond No. 9- ABD merkezli parfüm markasıdır. Bond No. 9- Sutton Place ismini taşıyan parfümü tanıtacağız. Tatlı, kremsi yumuşak, şekerli ve kuru bir yapısı vardır. Meyveler, çiçeksi notalar, baharatlar, vanilya, amber ve deri temasıyla biçimleniyor. Oryantal- vanilyalı kategoride gösteriliyor.

Üst- bergamot, mandalina, pembe biber, Çin tarçını, ananas,

Orta- yasemin, zambak, paçuli,

Alt- amber, misk, deri, vanilya.

Bond No. 9- Sutton Place isimli parfümün başlangıcındaki meyveleri, Creed- Aventus' un meyveli vurgularına benzetiyorum : Baskın ananas, greyfurt ve mandalina var. Önce tatlı- şekerli ve sonra tropik- kremsi yapıdadır. Devamında yeşil kokan ferah çiçeksi notalar geliyor. Bu çiçekler de orta katmanda kremsi yapıya çevriliyor. Yasemin, leylak ve menekşe hissediliyor. Ayrıca çiçeklere eklemlenen sıcak ve tatlı baharatlar bulunuyor. Yumuşak ve aromatik tarçın- kakule ikilisini görüyoruz. Son bölümde koyu ve kuru deri notası baskındır. Buna kremsi vanilya eşlik eder.

Bond No. 9- Sutton Place- bu haliyle günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu kokusudur. Yapay ve zorlayıcı deri temasından dolayı dengeli sıkılmalıdır. Diğer aromalar birbiriyle uyumludur. Dengeli tatlılık vardır. Aromalar genelde katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşmektedir. Yavaş akışkanlıkla iki saat içinde tene oturuyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende, deri ve vanilya aromaları ile kalıcılık performansı biraz daha artıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize  katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder