19 Nisan 2021 Pazartesi

Van Cleef & Arpels- Ambre Imperial EDP / 2015


















Van Cleef & Arpels- Fransız mücevher, saat ve parfüm üreticisidir. Bugünkü konumuz, bu markanın amber temalı parfümü Van Cleef & Arpels- Ambre Imperial olacaktır. Tatlı, kremsi, yumuşak, pudralı, keskin ve tozlu rayihaları var. Biberli baharatlar, vanilya, reçineler, deri, tütsü, çiçeksi notalar ve odunsu notalar barındırıyor. Oryantal- baharatlı kategorisinde gösterilmekte.

Üst- pembe biber, bergamot,

Orta- benzoin, amber, vanilya, tonka fasülyesi,

Alt- odunsu notalar.

Van Cleef & Arpels- Ambre Imperial- keskin ve metalik biberlerle başlıyor. Tatlımsı pembe biber- kakule ikilisi var. Sonra yeşil kokan bergamot ve yumuşak ve kremsi çiçekler gelmekte. Yasemin ve manolya olabilir. Bunu pudralı vanilya ve vanilyalı beyaz çiçekler takip ediyor. Kapanışta tatlı- reçineli amber, yumuşak deri, tütsü ve ahşapsı notalar ( maun ağacı ? ) bulunacaktır.

Van Cleef & Arpels- Ambre Imperial isimli parfümde pudralı vanilya baskın, kremsi amber de buna yardımcu elemandır. Ayrıca yeşil kokan bergamot, kremsi çiçekler ve vanilya- deri vurguları da L'Occitane- Ambre isimli parfümü andırıyor. Aromalar katman halindedir ve sırayla tene yerleşmektedir. Notalar uyumludur, sonlarda yükselen tatlılık da ( vanilya, amber, reçine ) rahatsız etmez. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık sağlıyor. Fark edilirlik de ilk anda yoğun ve saldırgandır. Sonradan sakinleşir ve tensel koku haline gelir. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uygundur. Tene özgürce sıkılabilir.

Van Cleef & Arpels- Ambre Imperial isimli parfüme başka bir açıdan da bakabiliriz :

Tematik / baskın notalar ve bunlara yardımcı elemanlar.

Pudralı vanilya temasına tatlı ve reçineli amber ve vanilyalı beyaz çiçekler yardımcıdır.

Tütsü ve ahşap notalarına yumuşak deri notası yardımcıdır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder