7 Haziran 2022 Salı

Davidoff- Horizon EDT / 2016



























Davidoff- İsviçreli tütün üreticisi bir firmadır. Bugün Davidoff- Horizon ( Ufuk ) isimli parfümü yorumlayacağım. Ekşimsi buruk, tatlımsı, keskin, tozlu, ferah ve yumuşak esintileri var. Turunçgiller, gurme notalar, çam kokular, odunsu notalar ve baharatlar barındırmakta. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üst- greyfurt, biberiye, mandalina, zencefil,

Orta- paçuli, sedir ağacı, muskat, karabiber, susam,

Alt- vetiver, kakao.

Davidoff- Horizon isimli parfümün başlangıcında ekşimsi ve buruk turunçgiller ( greyfurt- mandalina ) yer almıştır. Buna hemen keskin çam esintileri eşlik etmekte. Devamında orta katmanda tatlımsı ve biberli baharatları ( karabiber- zencefil ) görmekteyiz. Tozlu paçuli ve tatlı vetiver, odunsu notaları temsil ediyor. Son fazda tatlı vetiver ve tatlı kakao harmanlanmış. Tatlılık yükseliyor ama rahatsız etmiyor.

Davidoff- Horizon- genelde dengeli tatlılık ve uyumlu notalar veriyor. Bütün koku nüansları yumuşak ve ferah yapıdadır. Aromalar katman halindedir ve hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Yalnız kapanışta vetiver- kakao ikilisi iç içe geçmiş ve sentez oluşturmuştur. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygundur. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanımda tazelenebilir. Ancak biberli baharatlar, çam kokuları ve tozlu paçuli sayesinde, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık yapacağından, buna pek gerek kalmayacaktır. Fark edilirliği nispeten tensel koku olmasıyla ilgilidir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder