28 Şubat 2022 Pazartesi

Amouage- Bracken Woman EDP / 2016



























Amouage- Umman kraliyet ailesine ait bir parfüm markasıdır. Arap parfüm sanatının en seçkin örneklerini veriyor. Bugün, Amouage- Bracken Woman isimli parfümü inceleyeceğiz. Tatlı, yumuşak ve ferah bir yapıdadır. Ana karakteri çiçeksi notalarla belirleniyor. Odunsu notalar ve aromatik otlar buna yardımcıdır. Aromatik- yeşil kategorisinde gösterilmesi uygun olur.

Üst- yabanî çilek, eğreltiotu,

Orta- zambak, nergis, papatya, deri,

Alt- paçuli, vetiver, huş ağacı.

Hemen belirtelim, Amouage- Bracken Woman- baştan sona yeşil karakterdedir. Yani yeşil bitkiler, otlar, yapraklar, çayır- çimen kokuları ve yeşil- erkeksi çiçekler parfümün karakterini özetlemektedir. Kokusu çok değişmez ve düz çizgide gider. Tamamen ferah, tatlımsı ve yumuşak esintiler vardır. Sade ve minimalist bir kolonya tarzındadır. Kalıcılık ve fark edilirlik, kolonya kadar olmaktadır. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz kokusudur. Tene özgürce sıkılabilir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Temiz, doğal ve pürüzsüz hissiyat veriyor.

Amouage- Bracken Woman- başlangıçta kısa süre, incir- incir yaprağı nokta dokunuşu yapıyor. Devamında hemen yeşil karaktere geçiyor. Önce çayır- çimen, ot, yaprak ve bitki kokuları alıyorsunuz. Sonra bence erkeksi- yeşil çiçeklerin hakimiyeti başlıyor. Yasemin, nergis, leykak ve sardunya olabilir. Kapanışta da yeşil koku karakteri sürmektedir. Çimensi ve köksü vetiver bu bölümün ana temasıdır. Vetiver notasına yoğun topraksı kokular eşlik ediyor. Geri planda tozlu paçuli olabilir. Odunsu notalar yumuşak yapıdadır.

Orta katmanda yeşil çiçeklerle tene oturma ve olgulaşma başlıyor. Yeşil bitkiler buna destek veriyor. Doğal sonuç olarak, yeşil vetiver kapanışı yapıyor. Özellikle açılış ve orta bölümde bitkisel & çiçeksi harman / kaynaşma gözden kaçmayacaktır. Aromalar dengeli ve uyumludur. Zaten geneli yansıtan yeşil karakter, ten üzerinde ve duygu planında afrodizyak etkiler yapacaktır. Rahatlatıcı, sükûnet verici ve dinlendirici bir kokusu vardır...

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder