19 Nisan 2022 Salı

Amouage- Lilac Love EDP / 2016






















Amouage- Umman kraliyet ailesinin yönetimindeki niş parfüm markasıdır. Bugün Amouage- Lilac Love ( Leylak Aşkı ) isimli bayan parfümünü inceleyeceğiz. Sabunsu, kremsi tatlı- şekerli, tozlu ve yumuşak rayihaları var. Çiçeksi notalar, gurme notalar ve odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Çiçeksi- gurme kategorisinde değerlendirilebilir.

Üst- yasemin, gül, gardenya, şakayık, kediotu,

Orta- iris, kakao, tonka fasülyesi,

Alt- sandal ağacı, paçuli, vanilya.

Amouage- Lilac Love- kremsi ve yumuşak çiçeklerle başlamakta. Yasemin, lotus ve gardenya olabilir. Biraz da yeşil- bitkisel kokular veriyor. Devamında hafifçe sabunsu tonlarda çiçekler var. İris, kediotu ve sümbül tahminlerini yapıyorum. Orta katmanda sabunsu çiçekler ile gurme notaların harmanlandığını düşünebiliriz. Tozlu kakao ve şekerli vanilya ile yapışkan biçimde tene oturuyor. Son kısımda pudralı olduğu tahmin edilen sandal ağacı var. Böylece tenden ayrılıyor.

Amouage- Lilac Love isimli parfümün açılışında kremsi yasemin ve orta notalarında sabunsu iris baskınlaşıyor. Diğer çiçeksi nüanslar yardımcı elemandır. Hatta orta katmanın devamında çiçekler pudralı tonlamalar yapıyor ve tozlu kakao ile birleşiyor. Kapanışta pudralı yapı, sandal ağacı ile pekiştiriliyor. Buradaki tek istisna, vanilyanın şekerli olup tatlılığı yükseltmesidir.

Çiçeksi ve gurme notalar zaten birer katman oluşturuyor. Pudralı & sabunsu çiçekler ile gurme notaların da orta katmanda bütünleşip iç içe geçtiğini görmekteyiz. Akışkanlık da hızlı oluyor ve parfüm tene çabuk oturuyor. Son bölümdeki şekerli tatlılık haricinde, notalar uyumlu ve dengelidir.

Amouage- Lilac Love- dengeli dozaj verildiği takdirde günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyacaktır. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş döneminde kullanılabilir. Kremsi ve yeşil kokan çiçkler başlangıcı ferah ve enerjik hale getiriyor. Sonrasında dengeli bir dozajlama ile parfümden keyif alınabilir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcı olmakta. Fark edilirliği her daim yüksektir. Tene yerleşince sakinleşir ve konfor kokusu olur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder