13 Ocak 2022 Perşembe

Amouage- Opus X EDP / 2016




















Amouage- Umman kraliyet ailesinin parfüm markasıdır. Bu markanın Kütüphane Koleksiyonu eserlerinden Amouage- Opus X isimli parfüm incelenecektir. Yapay, metalik, kimyasal ve tatlı esintileri var. Çiçekler, deri notası, öd ağacı ve amber gibi koku nüansları vermekte. Oryantal- çiçeksi grupta yer almakta.

Üst- mayıs gülü, kırmızı gül, gül,

Orta- sardunya, deri, vernik akoru,

Alt- metalik notalar, öd ağacı, ylang ylang, ambrarom.

Amouage Opus X- genel koku itibariyle pek değişim göstermiyor. Düz çizgide gidiyor. Açılıştan sona kadar kola, portakallı gazoz- fanta ve kolalı jelibon gibi kokuyor. Açılış metalik, yapay ve oksitli vurgularla gerçekleşiyor. Ne olduğunu anlamaya çalışıyorum, çünkü karmaşa ve düzensizlik var... Başlangıç özellikle portakallı gazoz gibi olmuş. Asitli ve köpüklü turunçgiller olduğunu varsayalım. Ama notalar yerine oturmamış. Portakallı gazoz olarak bildiğimiz Fanta' nın köpürtülmüş hali gibi duruyor. Metalik çiçekler olabilir. Deri ve öd ağacı olabilir. Aslında bütün aromalarda kimyasal içerikler ve boya benzeri kokular ve yapaylık var.

Asitli mandalina ve portakal. Metalik gül, sardunya ve yasemin. Sulandırılmış, oksitlendirilmiş ve metalik hale getirilmiş deri ve öd ağacı.

Amouage Opus X- bu haliyle günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz. Eğer kullanılacaksa dengeli sıkılmalıdır ve sonbahar- kış, soğuk havalar ve akşam vakti seçilmelidir. Bu parfümün, bir kimya laboratuvarında geçekleştirilen özel bir deneme olduğunu düşüneceğim. Çünkü bu kadar yapay, sentetik, kimyasal ve metalik bir düzen, ancak özel bir tercih anlamında kabul edilebilir. Kalıcılık ve fark edilirlik tenimde yüksek olmadı. Genelde dengesiz bir tatlılık da var.

Koku- 2 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder