13 Temmuz 2022 Çarşamba

Bond No. 9- Madison Avenue EDP / 2016



























Bond No. 9- ABD kökenli niş parfüm firmasıdır. Şimdi Bond No. 9- Madison Avenue isimli parfümü yorumlayacağız. Tatlı, kremsi, yumuşak ve yapay esintileri var. Meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar, gurme notalar ve amber içeriklidir. Şipre- çiçeksi grubunda gösteriliyor.

Üst- elma, bergamot, kuş üzümü, böğürtlen.

Orta- gül, yasemin, manolya,

Alt- paçuli, pralin, ambroksan.

Bond No. 9- Madison Avenue ( Madison Caddesi )- aslında başlangıçtan orta katmanın sonuna kadar silme kremsi tonlamalar yapmakta. Kuş üzümü, ahududu ve bergamot gibi yüksek tatlılık barındıran kremsi meyvelerle açılıyor. Gene kremsi çiçeksi notalar ( yasemin, manolya, sardunya ) ve kremsi odunsu notalar ( paçuli ) aynı koku formunu sürdürüyor. Tatlı çikolata ve yapay amberle sona geliniyor.

Bond No. 9- Madison Avenue isimli parfüm büyük ölçüde kremsi yapısından dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Ayrıca amberdeki yapaylığa varan tatlılık da baş ağrıtabileceğinden bu hususa dikkat edilmelidir. Dört- beş fıs yeter. Böylece öğleden sonra- akşam vaktine, soğuk havalara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygun olabilir. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Yavaş akışkanlıkla tene oturmakta ve gurme karakterini bulmakta. Yüksek tatlılık veren kremsi meyveler ilk anda dışarıya karşı güçlü bir fark edilirliğe işaret ediyor. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı bir güne yaklaşıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder