19 Şubat 2022 Cumartesi

Bond No. 9- Dubai Citrine EDP / 2016



























Bond No. 9- ABD kökenli niş parfüm firmasıdır. Bugünkü konumuz, Bond No. 9- Dubai Citrine isimli parfüm olacaktır. Tatlı, kremsi, şekerli, ferah ve yapay esintileri var. Çiçeksi notalar, meyveler, meşe yosunu, misk ve amber aromalarıyla şekillenmekte. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösterilmekte.

Üst- bergamot, köknar balzamı, kırmızı meyveler, deniz yosunu,

Orta- sardunya, zambak, manolya, kadife çiçeği,

Alt- meşe yosunu, misk, vetiver, amber.

Bond No. 9- Dubai Citrine isimli parfümde, çok hızlı akışkanlıkla tene yakın kalan ve yapışan aromalar görmekteyiz : Şekerli meyveler, yeşil kokan ferah çiçeksi notalar, kremsi tonlarda çiçeksi notalar, meşe yosunu, misk ve yapay amber notaları katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir.

Bond No. 9- Dubai Citrine isimli parfümün başlangıcını oluşturan şekerli meyveler aslan meyvesi, ahududu ve bergamot olmalıdır. Çünkü tene yumuşak şekerler gibi yapışıyor. Sardunya, siklamen ve zambak da yeşil- bitkisel ve sucul tarzdaki çiçeklere örnek verilebilir. Kremsi çiçekler yasemin, frezya ve papatya biçiminde yapılanmış. Gene kapanışta yeşil koku formunu yansıtan meşe yosunu var. Buna misk ve tatlımsı amber katılıyor.

Bond No. 9- Dubai Citrine- bu haliyle günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve ilkbahar- yaz sezonuna uyar. Tene özgürce sıkılabilir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Genelde şekerli tatlılık varsa da, rahatsız edici değil. Nota geçişleri başarılı yapılmış.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder