15 Ocak 2022 Cumartesi

Bond No. 9- Dubai Amber EDP / 2016



























Bond No. 9- ABD kökenli parfüm markasıdır. Şimdi Bond No. 9- Dubai Amber isimli parfümü değerlendireceğim. Misk yağı ve amber aromaları önemlidir. Odunsu notalar, baharatlar, reçineler ve çiçeksi notalar barındırmakta. Tatlı, sıcak, yumuşak, yoğun, yağlı, yapay ve koyu aromaları vardır. Oryantal grupta gösteriliyor.

Üst- pembe biber, bergamot, ahududu, safran,

Orta- Gurjan balzamı, gül, gayakum ağacı, yasemin,

Alt- sedir ağacı, amber, vanilya.

Bond No. 9- Dubai Amber- yoğun bir hayvansallıkla açılmakta : Sıcak ve yağlı hayvansal misk çok belirgin hissediliyor. Buna misk / civet / kunduz yağı da diyebiliriz. Sıcak ve yağlı yapısal düzen aynen devam etmekle, bu sefer öd ağacı ve ağaç reçineleri / laden ağacı sahne alıyor. Orta katmanda baharatları görmekteyiz : Safran ve pembe biber, biraz daha yumuşak ve tatlı esintiler yapıyor. Bunu tatlı çiçeksi notalar ( gül, yasemin ) destekliyor. Gene nispeten yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve koyu / yağlımsı amber & ambergris vurgusuyla kapanışa gelinmiştir.

Bond No. 9- Dubai Amber isimli parfümde hayvansal verilmiş aromalar ( misk yağı, ambergis, öd ağacı ) baskındır ve özellikle yağlı yapısından dolayı baş ağrısı yapabilir. Tene dengeli sıkılmalıdır. İki- üç fıs yeter. Yalnızca sonbahar- kış dönemi, akşam vakti ve soğuk havalar için uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde- o da dengeli dozajla kullanılabilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla tene yerleşiyor. Hayvansal açılıştan sonra, diğer notalar iki saati bulan süre içinde olgunlaşıyor. Sıcak ve yağlı tonlamalar baştan sona etkildir. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılıkla esmekte. Fark edilirliği de sahibine ve dışarıya yönelik olarak yoğun ve saldırgandır. Tatlı ve yumuşak yapıdaki baharatlar ve çiçeksi notalar parfümün en sevilen ve rahatça kullanım imkânı sağlayan aromaları olacaktır. Hayvansal ve yapay aromalar zihin ve burun algısını zorlarken, baharatlar ve çiçekler teninizi rahatlatıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder