7 Temmuz 2022 Perşembe

Davidoff- Amber Blend EDP / 2016



























Davidoff- İsviçreli puro üreticisidir. Son dönemde Blend Collection ( Harman Koleksiyonu ) ismiyle bir çalışma başlattı. Niş parfüm konseptinde üç adet koku piyasaya sürdü. Bunlardan biri olan Davidoff- Amber Blend isimli parfüm bugünkü konumuzu oluşturacaktır.

Davidoff- Amber Blend- Amber temalıdır. Oryantal- baharatlı grubunda değerlendiriliyor. Baharatlar, odunsu- ahşapsı notalar, içkimsi notalar ve bir miktar deri vurgusuyla şekilleniyor. Tozlu, buruk, ekşimsi, kuru, metalik ve sıcak esintiler yapıyor.

Üstte muskat, tarçın, ortada rom, amber, alt notada balzam ve sandal ağacı aromaları açıklanmış.

Davidoff- Amber Blend- bana göre, şipremsi tozlu bergamotla başlıyor. Bu turunçgil nüansı, küçük bir dokunuştur. Devamında içkimsi kuru- biberli baharatlar sahne alacaktır. Tarçın ve muskat, koku formunu daha sıcak hale getiriyor. Sonrasında içkimsi- metalik amber teması, parfümü domine etmeye başlayacaktır. Orta katman itibaren artık biberli- baharatlı amber formunu görmekteyiz. Son kısımda ise, bir harman ve karıştırma vardır= Kuru ve tozlu verildiğini düşündüğümüz odunsu notalar ( paçuli ) ve deri, birliktedir. Sandal ağacı da ahşapsı tonlamalar veriyor.

Davidoff- Amber Blend isimli parfümün koku gruplarını şöyle yorumlayabiliriz= İçkimsi- biberli amber teması, Modern / Doğulu nüanslar vermekte. Kuru ve tozlu odunsu notalar ve deri vurguları da daha çok, günümüzün Modern kokularında görülen bir özelliktir. Pek tatlılık yok. Genelde kuru, tozlu ve sıcak esintiler var. Koku karakteri çok değişmiyor, düz çizgide gidiyor. Yani içkimsi baharat, amber ve odun vurguları, parfümün açılışından sonra harmanlanmış ve iç içe geçmiştir.

Davidoff- Amber Blend- bu haliyle çok sıcakta sıkılmaz. Ayrıca dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam için idealdir. Açık hava- dış ortam davet ve toplantıları ile gece gezmelerinde kullanılır. Bence yapaylık barındırmıyor. Daha ziyade, baharat, içki ve ahşap notalarına dikkat edilmelidir ( bkz. dengeli dozaj ). Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı iki günü buluyor. Fark edilirliği de her daim yoğun ve güçlüdür. Deri, ahşap ve paçuli tonlamalarıyla tene yerleşir. Ancak akışkanlık yavaş ve kararlıdır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 yorum:

  1. Sanırım koku güzelliğine puan yazmamışsınız. Yoksa 5 puan hem koku hem kalıcılık için mi geçerli?

    YanıtlaSil