28 Mayıs 2022 Cumartesi

Trussardi- Amber Oud EDP / 2016

























Trussardi- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Trussardi- Amber Oud isimli parfümle ilgili birkaç söz söyleyeceğiz. Reçineler, baharatlar, deri, öd ağacı ve amber vurguları yapılmıştır. Metalik, kuru, yağlı, tatlı, yapay ve sıcak aromalar vardır. Oryantal- odunsu grupta yer almaktadır.

Üst- limon, pembe biber, sardunya, elemi reçinesi,

Orta- tütsü, benzoin, öd ağacı,

Alt- vetiver, paçuli, deri, öd ağacı.

Trussardi- Amber Oud- metalik baharatlarla başlıyor. Biberli ve sıcak baharatlar ( kakule- pembe biber ) algılanmakta. Ne var ki, keskin bir tatlılık da fark ediliyor. Reçineler olabilir. Elemi reçinesinden gelen meyvemsi reçineler akla yatkın görünüyor.

Daha sonra parfüm, tematik kokulara ayrılıyor :

Öd ağacı vurgusu : Orta katmandaki reçineli öd ağacı ve kuru öd ağacı buna örnek verilebilir. Yağlı ve yapay deri notası da öd ağacına destek veriyor.

Amber vurgusu : Genellikle son bölümdeki reçineli amber & sade amber tonlamaları bu bağlamda düşünülebilir. Buna yanık tütsü notası yardımcıdır.

Böylece, Trussardi- Amber Oud isimli parfümün başlangıçta baharatlar, ortada öd ağacı ve sonda amber katmanlarından oluştuğu ve diğer notaların da yardımcı eleman olduğu anlaşılır. Tatlılık neredeyse her zaman yüksektir. Öd ağacı ve deri vurgularına da dikkat edilmelidir. Bu nedenle dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Ayrıca çok sıcakta sıkılmasa iyi olur. Sonbahar- kış, soğuk havalar ve akşam vakti için idealdir. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılabilir. Aslında kokusu düz çizgide gidiyor ( öd ağacı- amber ekseninde ) ve çok değişmiyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süreyle kuvvetli kalıcılık yapıyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Reçineler, deri ve öd ağacı ile tene yapışıyor. Fark edilirliği her daim yoğun ve yüksektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder