19 Haziran 2022 Pazar

Guerlain- Aqua Allegoria Pera Granita EDT / 2016

 















Guerlain- Fransız parfüm firmasıdır. Bugün Guerlain- Aqua Allegoria Pera Granita isimli bayan parfümünü incelemek niyetindeyim. Kremsi, şekerli, buruk, tatlımsı, pudralı, yapay, ferah, yumuşak ve sıcak esintileri var. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, amber ve misk aromalarına sahiptir. Çiçeksi- meyveli grupta gösteriliyor.

Üst- greyfurt, limon, bergamot,

Orta- armut, portakal çiçeği, osmanthus, hedione molekülü ( yapay yasemin ),

Alt- beyaz misk, sedir ağacı, meşe yosunu.

Guerlain- Aqua Allegoria Pera Granita isimli parfümün açılışını turunçgiller yapıyor. Fakat geri planda meyveler de var. Turunçgil ağırlıklı meyvemsi katman, toplamda kremsi, şekerli, buruk ve tatlımsı koku geçişlerine sahne olmaktadır. Limon, portakal, greyfurt, bergamot, mandalina, çilek ve armut hissediliyor. Kremsi & pudralı rayihalarla belirlenen çiçeksi notaları orta bölümde görmekteyiz. Osmanthus, gardenya ve portakal çiçeği kremsi yapıdadır. Yasemin, sümbülteber ve manolya da pudralı olabilir. Yapay tatlılıktaki amber- misk ikilisi kapanışı yapmıştır.

Guerlain- Aqua Allegoria Pera Granita isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirlenir. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılığı var. Tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Genele yayılan ve özellikle son bölümde yapaylaşan tatlılık ve kremsiliğe, orta katmanda bir de yoğun pudralı rayihalar eklenince kalıcılık EDT versiyonuna göre belirgin biçimde artmış ve fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Çok sıcak yaz mevsiminde ve kapalı ortamlarda rahatsız edebilir. Bu bakımdan sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine daha uygundur. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Sıcaklık da genele yayılmıştır.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder