10 Mart 2022 Perşembe

Prada- Prada L'Homme EDT / 2016



























Prada- İtalyan moda şirketidir. Bugün Prada- Prada L'Homme ismi verilen parfümü yorumluyoruz. Tatlı- şekerli, pudralı, yapay ve kremsi yapıdadır. Odunsu notalar, baharatlar, çiçeksi notalar, turunçgiller, deri ve vanilya aromaları vardır. Odunsu- şipre kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- neroli, karabiber,

Orta- iris, amber, menekşe, sardunya,

Alt- paçuli, sedir ağacı.

Prada- Prada L'Homme isimli parfüm koku biçimlerine göre ele alınacaktır :

Tatlı / şekerli aromalar : Daha sonra kremsi hale dönen şekerlenmiş turunçgillerle başlıyor. Mandalina ve portakal tahmin ediliyor. Kremsi meyvemsi tonlarda şeftali olabilir. Devamında tatlı kakule- biber tarzında baharatlar vardır.

Pudralı aromalar : Orta katmanda çiçeksi notaları göreceğiz. İlk önce tatlı çiçekler ve erkeksi yeşil çiçekler harmanı ( sardunya, menekşe, lotus ) olduğunu düşünüyoruz. Sonrasında pudralı çiçekler ( iris ) olabilir. Tene oturunca iris baskınlaşıyor. Pudralı vanilya klasik bir uygulama olmuş. Kapanış bölümüne geçmeden önce yeşil ve ferah aroma olarak vetiveri de sayabiliriz.

Yapay ve sentetik aromalar : İkisi de yapay verilmiş tatlı deri ve kremsi sedir ağacının yanı sıra, tatlılığı aşırı yükselten şekerli tonka fasülyesi ile son bölüm meydana gelmekte.

Prada- Prada L'Homme- pudralı, yapay ve kremsi aromaları ile hem dengeli sıkılmasını gerektirecek bir koku profiline, hem de her daim yüksek bir fark edilirlik ve kalıcılığa sahip olmakta. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca yapışkan bir kalıcılık yapıyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durması ile aynı zamanda dışarıya karşı yoğun fark edilirliği vardır. Turunçgiller, baharatlar ve çiçeksi notaların kremsi bir şekerliliğe sahip olması ve klasik tonka fasülyesi & vanilya içerikleri ile popüler şekerli fujer akımını  sürdürmektedir. Aromalar koku biçimlerine göre katman halindedir ve sırasıyla algılanmaktadır. Çok sıcakta sıkılmaz. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve toplantıları ile gece eğlencelerinde düşünülecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder