4 Temmuz 2022 Pazartesi

Tom Ford- Vert Boheme EDP / 2016



























Tom Ford- ABD moda firmasıdır. Bu markanın Vert- Özel Harman serîsinden, Tom Ford- Vert Boheme isimli parfümü konuşacağız. Aromatik otlar, çiçeksi notalar, turunçgiller ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlımsı, keskin, ferah, yumuşak ve biraz sucul- ozonlu rayihaları var. Çiçeksi- yeşil kategorisinde gösteriliyor.

Vert : Yeşil. Bohem : Tasasız, derbeder, başıboş yaşayan kimse.

Mandalina, manolya, odunsu notalar, kasnı otu sakızı, menekşe yaprağı ve hanımeli gibi notalar açıklanmış. Buna eklemeler yapacağız.

Tom Ford- Vert Boheme- gayet ferah ve temiz yeşil çay aromasıyla açılmakta. Buna tatlı turunçgiller ( mandalina, limon ) katılıyor. Sonrasında sucul- yeşil bitkiler ve aromatik otlar ( kişniş, mate ) var. Orta kısımda yeşil kokan erkeksi çiçeklerden baskın olanı, menekşedir. Menekşe ozonlu yapısıyla hemen dikkati çekiyor. Portakal çiçeği de algılanıyor. Çiçeksi katmanın sonuna doğru oldukça tozlu, keskin ve acımsı çiçekler de var. Bu minvalde hanımeli örneğini verebiliriz. Yumuşak misk notası kapanışı yapacaktır.

Tom Ford- Vert Boheme isimli parfüm, son bölüm dışında dengeli tatlımsılık ve uyumlu aromalar veriyor. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve ilkbahar- yaz mevsimine yöneliktir. Fark edilirliği tensel koku olmasıyla ilgilidir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilecek kolonya tarzındadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Notalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder