13 Mart 2022 Pazar

Guerlain- Guerlain L'Homme Ideal EDP / 2016



























Guerlain- Fransız markasıdır. Şimdi Guerlain- L'Homme Ideal isimli parfümle ilgili değerlendirme yapacağız. Tatlı, yumuşak, kremsi, şekerli, biraz tozlu esintiler yapar. Baharat, deri, vanilya ve odunsu notalarla biçimlenmiş görünüyor. Oryantal- odunsu kategorisinde yer almakta.

Üst- bergamot, badem, baharat karışımı,

Orta- gül, vanilya, tütsü,

Alt- tonka fasülyesi, sandal ağacı, deri.

Guerlain- Guerlain L'Homme Ideal- mandalina ve portakal gibi tatlı turunçgillerle açılıyor. Sonrasında pembe biber ve muskat gibi tatlımsı- yumuşak baharatlar gelir. Bu baharatlar orta kısımda tütsülü baharat formuna girecektir. Gene bu bölümde, yapay ve şekerli bir tatlılık vardır. Tonka fasülyesini tahmin ediyoruz. Yumuşak misk ve vanilya ile bu tatlılık dengelenmeye çalışılmış. Ne ki, pek başarılı olduğu söylenemez. Tozlu ve yapay deri ve mumsu sandal ağacı, kapanışı yapar. Sürpriz barındırmayan ve yenilik getirmeyen kokusu vardır.

Guerlain- Guerlain L'Homme Ideal- günümüz şekerli, tatlı ve vanilyalı kokularına bir örnek oluşturuyor. Genel beğeniye uyacaktır. Yalnız çok sıcakta sıkılırsa rahatsız eder. Sonbahar- kış, soğuk hava va akşam kokusudur. Dozajı ayarlanarak, dış mekândaki davet, kokteyl ve gece gezmelerinde kullanılır. Güçlü ve yoğun aromaları ile tende, iki günden fazla kalmaktadır. Fark edilirlik her daim güçlüdür. Tene oturma yavaştır. Sonradan tene yakın kalır. Şekerli ve tatlı aromalar, parfümün bütünlüğünü bozmaktadır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder