1 Mart 2022 Salı

Tom Ford- Orchid Soleil EDP / 2016



























Tom Ford- ABD merkezli moda firmasıdır. Tom Ford- Orchid Soleil isimli bayan parfümünü incelemeye sıra geldi. Ana teması sümbül ve orkide çiçekleridir. Diğer notalar yardımcı elemandır. Sabunsu, pudralı ve metalik hissiyat baskındır. Kremsi, yumuşak, şekerli- tatlı ve bir miktar tozlu esintiler de görülecektir. Çiçek notaları baskındır. Turunçgil, baharat, odunsu notalar ve vanilya da hissedilmektedir. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- pembe biber, portakal, selvi bitkisi,

Orta- kırmızı lilya, sümbül,

Alt- vanilya, paçuli, kestane, krem kütüğü, orkide.

Tom Ford- Orchid Soleil değerlendirmesi=

Yumuşak biberli turunçgiller, açılışı yapmakta. Kakule ve pembe biber baskındır. Buna portakal ve mandalina gibi hafif asitli ve enerjik turunçgiller katılmaktadır.

Kremsi- yumuşak çiçek ve pudralı- sabunsu çiçek harmanı, orta katmanı oluşturuyor. İlk önce yasemin ve portakal çiçeği tarzında yumuşak çiçekler hissediliyor. Yumuşak çiçekler biraz da sucul etkiler veriyor. Sonra hemen pudralı kadınsı çiçekler sahne alıyor. Sümbül ve orkide, burada parfümü domine ediyor. Kadınsı çiçekler pudralı ve sabunsu olmanın yanında, aynı zamanda metalik ve tozlu hissiyat veriyor. Makyaj malzemesi ve ruj kokuları genel özelliktir.

Vanilya, misk ve paçuli= Son kısımda, vanilya ve misk aşırı ve şekerli tatlılığa yol açıyor. Buna odunsu nota olarak, kremsi paçuli eşlik ediyor. Böylece tenden ayrılıyor.

Tom Ford- Orchid Soleil- kapanıştaki aşırı tatlılığa çevrilen yapışkan aromalarından dolayı, dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Günlük kullanıma uyar. Ama sabah sıkılması tavsiye edilmez, rahatsız edici olur. Akşam, serin havalar ve sonbahar- kış dönemi için uygundur. Açık havada- dışarıda yapılan davet ve kokteyllerde kullanılır. Çabuk terleyen yağlı tende, kuvvetli biçimde iki gün kalmakta. Yoğun ve güçlü bir kokudur. Fark edilirliği, tene yerleşmesinden sonra bile güçlüdür. Her daim fark edilir performans gösterir.

Tom Ford- Soleil Orchid- hızlı akışkanlıkla tene oturur ve karakterini hemen belli eder= Ana temaları olan orkide ve sümbül, çabuk devreye girer. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe hissedilir. Kendi içinde uyumlu notaları varsa da, son bölümdeki şekerli tatlılık dezavantaj yaratmaktadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder