1 Ocak 2022 Cumartesi

Loewe- Solo Loewe Origami EDT / 2016


























Loewe- İspanyol moda ve deri ürünleri markasıdır. Bugün Loewe- Solo Loewe Origami ismi verilen parfümü inceleyeceğim. Tatlı, metalik, serin, sucul, yumuşak ve enerjik esintileri var. Turunçgiller, aromatik bitkiler, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar ve amber gibi koku nüansları bulunuyor. Odunsu- aromatik grupta gösterilmekte.

Üst- limon, bergamot, fesleğen, biberiye, kakule, anason,

Orta- lavanta, sardunya, lavanta özü,

Alt- misk, amber, vetiver, paçuli, amber ağacı.

Loewe- Solo Loewe Origami isimli parfümü ben, YEŞİL NOTALAR üzerinden değerlendirmek istiyorum. Çünkü parfümde büyük ölçüde sucul hissiyat içinde yeşil kokan ferah bitkiler, çam esintileri, lavanta, erkeksi çiçeksi notalar ve vetiver gibi aromaları baskındır :

1- Tatlı limon- bergamot eşliğinde YEŞİL FESLEĞEN ve ÇAM ESİNTİLERİ açılışı yapmakta.

2- Sonrasında gene tatlımsı YEŞİL LAVANTA kokusunu algılıyoruz. Buna metalik ve tatlı anason ve biberli notalar destek veriyor.

3- Baskın sardunya ve lotus gibi YEŞİL- ERKEKSİ ÇİÇEKLER orta bölümü dolduruyor.

4- YEŞİL KOKAN VETİVER ile sona gelinmekte. Buna tatlı amber katılmakta.

Görüldüğü gibi, baskın yeşil katmanlar sırasıyla tene oturuyor. Aralarda turunçgiller, baharatlar ve amber gibi yardımcı elemanlar var.

Loewe- Solo Loewe Origami- dengeli tatlılık ve uyumlu notalara sahiptir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmaktadır. Kaliteli bir yeşil / bitkisel- odunsu kolonya tarzındadır. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirlenir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz mevsimi için idealdir.

Parfümün ismi olan Origami ile ilgili bilgi verelim : Origami, kağıt katlama sanatıdır. Makas ve yapıştırıcı kullanmadan kağıdı katlayarak birtakım şekiller oluşturmaya dayanır. Origami sanatının ilk defa Çin' de ortaya çıktığı, sonra Budist rahipler eliyle Japonya' ya götürüldüğü söylenir. Günümüzde Japonya' da, okullarda çocuklara öğretilmektedir. Çocukların matematiksel zekâlarının gelişmesinde etkili olduğu ifade edilmektedir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder