10 Ocak 2022 Pazartesi

Guerlain- Ambre Eternel EDP / 2016



























Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Bu markanın, Ortadoğu pazarına yönelik ürettiği parfümler var. Bunlardan biri, Guerlain- Ambre Eternel olarak bilinmekte. Markanın Les Absolus d' Orient koleksiyonuna ait bulunuyor. Amber temalı olarak lanse edilmesine rağmen, deri başat notadır. Baharatlar, çiçekler, meyveler ve odunsu notalar bu parfümü şekillendirmekte. Kuru, tozlu, hayvansal, sıcak, yoğun ve güçlü esintiler yapar. Odunsu- oryantal kategorisinde gösterilmekte.

Üst- kakule, kişniş, tarçın, ambergis,

Orta- şeftali, ylang ylang, portakal çiçeği,

Alt- odunsu notalar, deri.

Guerlain- Ambre Eternel isimli parfümün açılışında deri, amber ve tozlu baharatların egemen olduğunu düşünüyoruz. Deri ve amber her zaman ana temadır. Açılışta koyu, hayvansal, tozlu bir deri- amber ikilisi baskın olmaktadır. Tozlu ve kuru baharatlar karabiber tandanslıdır ve yardımcı elemandır. Bir harman ve karıştırma var. Yalnız amber tatlımsı tonda kullanılmış. Devamında pudralı, kadifemsi ve makyaj malzemesi gibi kokan kadınsı çiçekler var. Sümbülteber, yasemin ve iris olabilir. Bunun yanında, çiçekler tene yerleşince, kremsi meyveler ( şeftali, kayısı ) algılanıyor. Son bölümde yumuşak odunsu notalar belirginleşiyor. Paçuli ve köksü vetiver tahminleri yapılıyor.

Guerlain- Ambre Eternel- baharat ve odunsu notalarla erkeksi biçimlere yöneliyor. Çiçekler de kadınsıdır. Baharat, deri, amber ve odunsu notalar sıcaktır. Çiçekler de buna nispetle biraz daha soğuk olmuştur. Meyveler daha sonra baharatları tatlandırıyor. Deri notası da, açılışta amberi hayvansal yapmaktadır. Notalar genelde harman halinde, iç içe geçmiştir. Tozlu ve tatlı esintiler arasında bir denge gözetilmiş. Belki deri notasında bir yapaylık olduğu düşünülecektir. Ama bu da bizce, kontrollü ve bilinçli verilmiş bir yapaylıktır. Çünkü, başka bir parfümde kullanılsa uyumsuz olabilecek bir sürü nota ( deri, amber, pudralı çiçek ) burada gayet başarılı harmanlanmış.

Guerlain- Ambre Eternel- günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz. Daha çok, deneysel, konsept ve koleksiyonluk bir koku gibi duruyor. Sonbahar- kış ve soğuk hava parfümüdür. Dengeli sıkılmalıdır. Yoğun, güçlü ve kalıcı yapısı var. Fark edilirliği her daim yüksektir. Ne var ki, tene oturup sakinleşir. Yağlı ve çabuk terleyen tende, üç gün boyunca kuvvetlice esmekte. Yağlı aromalar nedeniyle dozajı ayarlanmalı ve kıyafete sıkılmamalıdır. Hızlı bir akışkanlıkla tene oturmaktadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder