10 Şubat 2022 Perşembe

Prada- Candy Kiss EDP / 2016

 














Prada- İtalyan moda firmasıdır. Bugünkü konumuz, Prada- Candy Kiss isimli bayan parfümü olacaktır. Tatlı, kremsi, şekerli, sabunsu, pudralı, buruk, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, misk ve vanilya içeriklidir. Şipre- çiçeksi kategorisinde gösterilebilir.

Üstte misk, ortada misk, portakal çiçeği ve alt notalarda misk ve vanilya aromaları açıklanmış. 

Prada- Candy Kiss isimli parfümün başlangıcında tatlı & kremsi ve sıcak turunçgiller ve kırmızı orman meyveleri yer alıyor. Bergamot, mandalina, kiraz, vişne, ahududu ve buruk tarzda armut sayılabilir. Şipremsi bir açılış yapılmış. Sonradan şekerli hale geliyor. Orta katmandaki çiçeksi notalar ise, büyük oranda pudralı ve bunu takiben sabunsudur. Kediotu, manolya, sümbül, yasemin, portakal çiçeği ve mimoza tahmin ediliyor. Buna gene pudralı vanilya- misk ikilisi katılacak ve sona gelinecektir. 

Prada- Candy Kiss isimli parfümün açılışında turunçgilli- meyveli harman görüyoruz. Diğer aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesinden sonra, sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün süreyle kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli sıkılması gereklidir. Üç- dört fıs yeter. Yüksek tatlılıktan yoğun sabunsuluğa kadar genele yayılan koku karakteri ve sonda ( vanilya- misk ) iyice kendini hissettiren yapaylık nedeniyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış, fakat bu durum parfümün tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülmelidir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder