29 Kasım 2016 Salı

Parfums de Marly- Galloway EDP / 2014


















Parfums de Marly- Fransız parfüm ve kozmetik firmasıdır. Parfums de Marly- Galloway isimli parfümü konu seçtim. Narenciye, çiçek, baharat, misk ve bir miktar aromatik ot esintileri veriyor. Tozlu, tatlı, yumuşak, biberli tonlamaları var. Narenciye- aromatik grupta gösteriliyor.

Üstte turunçgil harmanı, karabiber, ortada iris, portakal çiçeği, alt notada amber ve misk yer alıyor.

Parfums de Marly- Galloway için kısa yorum...

Greyfurt ve mandalina karışımlı tatlı ve ferah turunçgiller başlangıcı yapmış. Aromatik otlardan kişniş de tahmin edilebilir. Tozlu ve sıcak karabiber buna destek veriyor. Başlangıçta baharatlar baskınlaşıyor. Sonra yumuşak- kremsi çiçekler sahne alıyor. Portakal çiçeği ve menekşe olabilir. Sonlarda yapay misk ve vanilya etkilidir. Yumuşak odunsu notalardan vetiver sayılabilir. Böylece kapanışa geliniyor.

Parfums de Marly- Galloway- erkeksi karakterde çiçekler kullanmış. Bu çiçekler de tozlı ve keskin değil, yumuşak ve naif yapıdadır. Bu sayede, baharatlar da orta katmanda yumuşama eğilimindedir. Vanilya biraz daha kremsi ve tatlıdır.

Parfums de Marly- Galloway- ilkbahar- yaz mevsimi, günlük kullanım, sosyal faaliyet, tene özgürce uygulama gibi şartları yerine getiriyor. Kalıcılık ve fark edilirlik kaliteli bir kolonya kadardır. Özellikle baharatlar kalıcılığa katkı yapıyor. Tene yakın durmakta. Hızlı akışkanlık var. Yapaylık rahatsız edici değil. Dengeli tatlılık verilmiş. Notalar katman halindedir. Yani nota geçişleri ( turunçgillerden çiçeklere ) kolayca fark ediliyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder