10 Ekim 2016 Pazartesi

Mont Blanc- Emblem Intense EDT / 2014





Mont Blanc- yazı gereçleri ( kalem, defter ) ve deri ürünleri tasarlayan Alman markasıdır. Bugün Mont Blanc- Emblem Intense isimli parfümü yorumlayacağım. Baharatlar, meyveler, çiçeksi notalar, deri ve vanilya gibi koku bileşenleri var. Tatlı, sucul, pudralı, sıcak, yumuşak ve yapay esintiler sunmakta. Aromatik- baharatlı grubunda gösterilmekte.

Üst- greyfurt, adaçayı, kakule, kişniş,

Orta- menekşe yaprağı, elma, gül, tarçın, muskat,

Alt- odunsu notalar, paçuli, tonka fasülyesi, süet.

Mont Blanc- Emblem Intense isimli parfüm tarçın temalı tatlı baharatlarla ( kakule- kimyon çeşnili ) başlamakta. Baharatlar devam ederken, orta bölümde tatlı elma ve erkeksi yeşil- sucul çiçeksi notalar ( menekşe, gül ) hissedilmekte. Buna tatlı ve yapay deri notası katılıyor. Pudralı vanilya ve tonka fasülyesi ile kapanış gerçekleşmekte.

Mont Blanc- Emblem Intense isimli parfüm yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tene oturuyor. Bu sırada baharatlar meyvemsi biçime giriyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla algılanmaktadır. Baharatların orta katmanda yeşil kokan ferah çiçeklerle dengelenmesi iyi olmuş. Son bölüme doğru yapay verilmiş tatlı deri ve şekerli hale gelen vanilya, koku karakterini bozuyor. Bu nedenle dengeli sıkılması gerekir. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, akşam vaktine ve soğuk havalara uygundur. Dış mekânda düzenlenen davet ve toplantılar ile gece eğlencelerinde kullanılabilir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık yapıyor. Fark edilirliği ilk anda dışarıya karşı yoğun ve etkilidir. Sonra tensel koku formuna döner.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder