22 Eylül 2016 Perşembe

Burberry- My Burberry For Women EDP / 2014


























İngiliz moda markası Burberry, büyük reklam kampanyası ve tanıtımla Burberry My Burberry For Women adlı yeni parfümünü piyasaya sürdü. Bu kokuyu denedim ve yazmak istiyorum.

Burberry My Burberry- For Women' ın ana teması, yağmurdan sonra Londra' nın çiçek bahçeleri imiş... Böyle bir parfüm yapmayı hedeflemişler. Parfüm de zaten bol çiçekli bir yapı gösteriyor. Çiçeksi- meyveli gruba sokulabilir. Beyaz çiçekler, gül, odunlar, tatlı baharatlar, tatlı meyveler bu kokuyu biçimlendirir. Ayrıca, tasarımcısı Francis Kurkdjan' dır.

Bence, genel koku karakteri ile modern baharatlar ve çiçeklerle ifade bulan Arap parfüm markası Amouage Ubar ve Jubilation XXV ile belli ölçüde benzerliği bulunmakta.

Üst- tatlı bezelye, bergamot, yeşil mandalina;

Orta- sardunya, frezya, ayva;

Alt- paçuli, Şam gülü, gül.

Notalar böyle verilmiş. Sonlarda şekerlense de rahatsız etmiyor. Son kısım hariç, dengeli bir tatlılık var. Yoğun, kremsi ve kadifemsi biçimler var. Ne var ki, aromalarda pek de bir dengesizlik, aşırılık yok. Kadınsı çiçekler baskındır.

Keskin bergamot ve tatlı- tropik meyve ile açılış yaptığını düşündüm. Mango, ananas olabilir... Devamında kremsi, yumuşak ve yoğun çiçekler algıladım= Frezya, zambak diye tahmin ettim. Arada modern ve tatlı baharatlar var. Çiçekli ve meyveli bir havayla tenime yapıştı ve etkinliği uzun süre korudu. Kapanışta ise yumuşak bir vanilya, odunsu notalar ve gül olarak tahmin ettiğim notalar var. Sade ve basit bir düzlemde gidiyor. Koku karakteri pek değişmiyor. Sıkıcı ve tekdüze değil. Hatta lüks, görkemli ve zengin bir harmanı mevcuttur. Derin ve detaylı bir kokusu var. Notalar katman halinde alınmakta= Baskın olarak çiçeksi- meyveli ve sonra odunsu- vanilyalı katman...

Notalar genelde uyumlu ve rafine olmayı başarıyor. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar, yaz geceleri için ideal bir yapısı var. Kapalı alanda dikkatli sıkılmalıdır. Davet, akşam gezmesi ve kokteyl için düşünülebilir. Kadın parfümü diye lanse edilmiş. Ama erkekler de kullanabilir. Koleksiyonunuzda bulunması gereken özel bir kokudur. Parfümde genel bir sıcaklık var ve dondurucu soğuklarda içinizi ısıtabilir. Kadife ceketler, kaşmir battaniyeler gibi...

Fark edilirliği ilk anlarda yüksektir. Sonrasında tene yakın durur ve güzel kokar. Çiçek, meyve ve bununla birlikte değerlendirilebilecek baharatlar kalıcılığı da, fark edilirliği de kotarıyor. Tenimde bir güne yakın, hafif esintiler yapmakta. Genel beğeniye de uygun olduğunu düşünmekteyim.

Koku -4 Kalıcılık -4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder