31 Ekim 2016 Pazartesi

Clinique- Aromatics In White EDP / 2014






















Clinique, ABD kökenli kozmetik şirketidir. Clinique Aromatics In White, bu markanın kadın parfümlerinden biridir. Sıcak, tatlı ve yumuşak rayihalarla baharat, çiçek, odunsu notalar ve amber gibi nüanslar verir. Oryantal- çiçeksi grubunda yer alması uygun görülmüş.

Üst notada sichuan biberi, menekşe yaprağı, laden otu, ortada portakal çiçeği, gül, paçuli ve alt notalarda ise amber, misk, benzoin ve vanilya açıklanmış.

Clinique Aromatics In White, tatlı- biberli baharat ve tütsüler ile başlamakta. İlk anda Doğu/ Asya etkili bir koku karakterine sahip olduğu anlaşılıyor. Devamında gene baharatlar etkili olmakla, iris / menekşe gibi sabunsu çiçekler de vardır. Bu kısım, ilerleyen dakikalarda baharatlı- çiçeksi notalara çevrilecektir. Bununla birlikte kremsi ve yumuşak çiçeksi notalar da vardır. Baharatların da yumuşak ve aromatik tarzda algılandığı malûmdur. Çünkü aromatik otlar, gül ve turunçgil esansları bu görüşümüzü desteklemektedir. Çok kompleks ve detaylı olan bu orta katmanda, parfüm tene yerleşmesini büyük ölçüde tamamlamıştır. Son kısımda reçineli odunsu notalar ( vetiver- paçuli ), yumuşak bir vanilya ve amber işbirliği vardır. Reçineler ve vanilya, baştan beri süregelen tatlılığı gayet şekerli hale getirmiştir...

Clinique Aromatics In White, esasında yumuşak, dengeli ve uyumlu notalara sahiptir. Sonlardaki şekerli yapı da rahatsız etmiyor. Sonbahar- kış, soğuk havalar ve yaz akşamları vs. zaman dilimlerinde kullanılacaktır. Sade, basit ve yalın koku biçimleri ile günlük kullanıma ve birçok sosyal ortama uyum sağlayacaktır. Yalnız sabahleyin dozajlanması, biberli baharatlardan ötürü- aşırı kaçabilir- tavsiye edilmez. Bu hususa dikkat edildikten sonra, günün diğer saatlerinde özgürce sıkılabilir. Beyaz ve çabuk terleyen tende, baharatlar ve reçineler baskın olduğu için, günün büyük bir bölümünde kalıcıdır. İlk anda kuvvetli bir fark edilirlik yapmakta. Devamında tene yakın kalıp, sahibine kendisini hatırlatıyor. Genelde ten parfümüdür. Baharat, reçine, odun gibi nüanslarla erkek kullanıma izin vermekte.

Koku- 5 Kalıcılık- 4





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 yorum: