22 Kasım 2016 Salı

Parfums de Marly- Safanad EDP / 2014

 














Parfums de Marly- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Parfums de Marly- Safanad isimli bayan parfümü hakkında düşüncelerimizi aktaracağız. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, amber ve vanilya içeriklidir. Tatlı, sabunsu, kremsi, pudralı, sıcak ve yapay esintileri var. Çiçeksi- şipre kategorisinde gösterilebilir.

Üst- armut, portakal,

Orta- portakal çiçeği, ylang ylang, iris, 

Alt- vanilya, sandal ağacı, amber.

Parfums de Marly- Safanad isimli parfüm turunçgiller ve meyvelerle açılıyor. Kremsi tonlamalar yapan armut, greyfurt, bergamot ve aslan meyvesi algıladım. Sonrasında parfümün ana karakterini teşkil eden sabunsu ve pudralı çiçeksi notalar geliyor. Bunlar biraz da sarı çiçek formundadır. İris, ylang ylang, mimoza ve papatya olabilir. Geri planda kremsi çiçekler var. Portakal çiçeği ve osmanthus olmalıdır. Bir miktar yapaylık barındıran tatlı amber- vanilya ikilisiyle parfüm tenden ayrılmakta.

Parfums de Marly- Safanad isimli parfümdeki kremsi ve pudralı aromalar, şipremsi tarza yakındır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Son bölümdeki yapaylık rahatsız etmiyor. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşmekte. Önce 15 dakika kadar sakin ve tene yakın kalıyor. Devamında dışarıya karşı yoğun bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende bir günü geçen güçlü kalıcılığı olacaktır. Sabunsu ve pudralı yapısal düzen ve çiçeksi notaların yoğunluğu kalıcılık ve fark edilirliğin yükselmesini temin etmiştir. Gene bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır.  Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, akşam saatlerine ve soğuk / serin havalara uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde değerlendirilebilir. Aslında dozaj ayarı yapılırsa günlük kullanımda da kendine yer bulabilecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder