15 Aralık 2016 Perşembe

Parfums de Marly- Darcy EDP / 2014

 















Parfums de Marly- Fransız niş parfüm firmasıdır. Bugün Parfums de Marly- Darcy isimli bayan parfümünü konu olarak seçtim. Tatlı, kremsi, şekerli, kuru, pudralı, tozlu, metalik, yumuşak, ferah, sıcak, soğuk ve yapay esintileri var. Turunçgiller, çiçeksi notalar, odunsu notalar, meyveler ve misk aromaları bu parfümü biçimlendirmiştir. Çiçeksi- şipre grubunda gösterilebilir.

Üst- turunçgiller, portakal, limon,

Orta- gül, yasemin,

Alt- paçuli, tatlı notalar, beyaz misk, odunsu notalar.

Parfums de Marly- Darcy isimli parfümün açılışı kremsi tarzda ve şipremsi etkiler taşıyan turunçgillerle olmuş. Portakal, bergamot ve mandalina hissettim. Devamında gelen tatlı çiçeksi notaların baskın olanı güldür. Yasemin buna destek veriyor. Kapanışa doğru, paçuli temalı odunsu notaları görmekteyiz. Bu paçuli, önce kuru ve pudralıdır, sonra tene oturma devresinde iyice tozlanıyor. Son bölümde ise şekerlenmiş meyveler ya da şekerli meyve karışımı ve yapay bir tatlılık veren misk var.

Parfums de Marly- Darcy isimli parfümün çiçeksi notaları soğuk, metalik ve bu yüzden yapay olabilen bir karakterdedir. Paçuli temalı odunsu notalar, toza- toprağa bulanmış ağır yaprak kokusu veriyor. Sondaki şekerli meyve karışımı ahududu, mango, çilek ve kividen oluşabilir. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durduğunu söyleyebiliriz. Fark edilirliği de büyük oranda tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Tene dozajlandığı ilk anda dışarıya karşı esecekmiş gibi gözükse de hemen sakinleşiyor. Kuru, tozlu ve pudralı odunsu notalar marifetiyle, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı var. Pudralı ve şekerli aromalarına dikkat edilerek, tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder