19 Ekim 2016 Çarşamba

Joop!- Homme Extreme Eau De Toilette Intense / 2014

 















Joop!- Alman moda markasıdır. Bugün Joop!- Homme Extreme isimli parfümü tanıtıyoruz. Ekşimsi, buruk, sabunsu, tatlı, kremsi, şekerli, sıcak, soğuk, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Turunçgiller, meyvemsi notalar, çiçeksi notalar, baharatlar, tütün, bal, odunsu notalar, tonka fasülyesi, ve meşe yosunu aromaları veriyor. Oryantal- fujer grubunda gösterilmiş.

Üst- tarçın, portakal çiçeği, yasemin,

Orta- bergamot, tütün, bal,

Alt- sandal ağacı, paçuli, tonka fasülyesi.

Joop!- Homme Extreme isimli parfümü, biz iki farklı koku grubu üzerinden değerlendireceğiz.

1- Lavantalı fujer :

Joop!- Homme Extreme isimli parfümün başlangıcında tozlu, buruk ve eski kokan limon, bergamot ve lavanta aromaları var. Turunçgiller biraz daha ön plandadır. Buruk ve eski kokan lavanta ile birlikte, açılış lavantalı kolonyaları andırıyor. Turunçgillerin gerisinde ekşimsi meyveler ( erik- vişne ) varsa da, bunlar pek etkili değil. Devamında sabunsu lavanta ve yasemin karışımlı çiçeksi notalar var. Yasemin sonradan devreye giriyor.

2- Şekerli ( modern ) fujer :

Orta bölümün devamında modern- tatlı baharatlı- tütünlü- ballı aromalar harmanlanmıştır : Tatlı- kremsi tarçın baskın olmak üzere, tatlı tütün ve bal, tatlılığı yükseltiyor ve şekerli hale getiriyor. Kapanış bölümünde tatlı- şekerli odunsu notalar ( sandal ağacı ) ve tonka fasülyesi yer alıyor. Son fazda güzel bir sürprizle, yeşil kokan ferah meşe yosunu ile karşılaşıyoruz.

Joop!- Homme Extreme isimli parfümde lavantalı fujer grubundaki aromalar ve meşe yosunu soğuk / serin ve ferah; şekerli fujer grubundaki aromalar ise sıcak ve yapay esintiler yapıyor. Şekerli fujer grubundaki aromalara dikkat edilmek suretiyle tene dengeli dozaj şarttır. Üç- dört fıs yeter. Aromalar ( tek tek ele alınırsa ) katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat sonra baharatlı- tütünlü- ballı kokulara geçilmekte. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren kuvvetli kalıcılığı var : Şekerli fujer aromalar vesilesiyle. Sahibine ve dışarıya karşı etkili ve saldırgan bir fark edilirlik yapacaktır. Sonbahar- kış sezonuna, soğuk havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder