5 Nisan 2015 Pazar

Serge Lutens- Chêne EDP / 2004





























'' Aristokrat evlerinde meşe ağacından fıçılar içinde rom saklanırdı...''


Serge Lutens



Parfümleri dünya çapında şöhret elde eden Fransız niş marka Serge Lutens, bu defa Meşe ağacı kokulu ilginç bir parfüm çıkarmış. Bugün onu inceleyeceğiz. Serge Lutens Chêne, odunsu/ ağaçsı gruba sokulabilir. Odunsu notalar ve meşe kokusu ana temadır. Aromatik otlar, tütsüler ve çiçeksi notalarla tatlımsı ve dumanlı bir parfüm olmuş...

Açıklanan notalarında şunlar var= Kimyon, sedir ağacı, meşe ağacı, rom, huş ağacı, kekik, ölmezotu, balmumu, tonka fasülyesi.

Serge Lutens Chêne, tütsülenmiş ağaç rayihalarıyla açılıyor. Biraz yapay, ama tatlı odunsu notalar var. Sonra parfümün ana teması olan ve onu domine edecek olan meşe ağacı kokuları sahne almaktadır. Tatlılık devam ediyor. Devamında odunsu- çiçeksi katman bulunuyor. Kapanışta çiçeksi akorlar ve aromatik- şifalı bitkiler hissedilmekte. Fazla değişim göstermiyor, düz bir çizgisi var.

Sıcak, rafine ve dengeli aromalar belli bir kalite standardını sağlamış. Sonbahar- kış sezonu için idealdir. Kalıcılık idare eder. Hafif esintilerle kaliteli bir kolonya kadar etkili olması mümkündür. Fark edilir yönü zayıf kalmakta. Tene yakın duruyor. Günlük kullanıma uyar. Özellikle akşam vakti ve serin havalarda iyi bir performansı olur. Davet, kokteyl gibi ortamlarda düşünülebilir. Yoğun ağaç kokusu ilk anda rahatsız edebileceğinden, dengeli sıkılmalıdır.

Tütsü kokuları her daim hissediliyor. Şöminede yanan meşe odunları, bu parfüm için uygun bir metafor olabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder