26 Ocak 2013 Cumartesi

Versace- Crystal Noir Eau De Parfum / 2004

 















Versace- İtalyan moda firmasıdır. Bugün Versace- Crystal Noir Eau De Parfüm isimli bayan parfümünü değerlendirmek istiyorum. Baharatlar, odunsu notalar, çiçeksi notalar ve misk içeriklerine sahiptir. Sabusu, kremsi, pudralı, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilebilir.

Üst- karabiber, zencefil, kakule,

Orta- hindistancevizi, gardenya, portakal çiçeği, şakayık,

Alt- sandal ağacı, misk, amber.

Versace- Crystal Noir Eau De Parfum isimli parfümün açılışında, kısa süreliğine zencefil, kakule ve karabiber gibi kremsi ve biberli baharatlar vardır. Sonrasında çiçeksi notalar geliyor : Önce sabunsu & pudralı çiçekler ( mimoza, sümbülteber, nergis ) ve ardından ferah yeşil / bitkisel çiçekler ( sardunya, şakayık, portakal çiçeği, gardenya ) sahne almaktadır. Bu arada baharatlar da sabunsu hale geliyor. Kapanışı oluşturan sandal ağacı merkezli odunsu notalar ve misk de sabunsu yapıdadır.

Versace- Crystal Noir Eau De Parfum isimli parfümde, yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalar dışında, neredeyse silme sabunsu rayihalar görüyoruz. Bunlar pudralılıkla birleşince iyice yapay hale geliyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesinden sonra, sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve biraz boğucu fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Parfümün büyük bölümünü domine eden ve ilerleyen saatlerde yapaylığa yol açan sabunsu ve pudralı pudralı yapısal düzen ve parfümün EDP versiyonunda olması nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış ve parfümün tene dengeli sıkılması gerekmiştir. Sonbahar- kış mevsimine, soğuk ve serin havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış ortamdaki kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder