12 Ocak 2013 Cumartesi

Bond No. 9- Wall Street EDP / 2004


























Wall Street caddesi- New York kentinde, finans ve ticaret merkezi olan ünlü bir caddedir. Burada bankalar, borsalar ve küresel şirketlerin yönetim merkezleri vardır. Bond No. 9- Wall Street isimli parfümde, aynı adı taşıyan caddeden ilhamını almış. Bond No. 9- ABD kökenli parfüm markasıdır.

Bond No. 9- Wall Street- aromatik otlar, turunçgiller ve denizel- sucul notalarla biçimlenir. Yoğun, metalik, yapay, tuzlu ve kuru tonlamalar yapar. Aromatik- akuatik grubunda gösteriliyor. Aromaları da deri, lavanta, misk, fıstık, salatalık, limon, kimyon, vetiver, mandalina, reçineler, deniz yosunu, deniz lahanası ve ambergis olarak açıklanmış...

Bond No. 9- Wall Street isimli parfümü şöyle değerlendireceğiz=

Aromatik otlar ve turunçgiller= Açılışta bu notaları görüyoruz. Yoğun, güçlü ve enerjik bir başlangıç yapılmış. Lavanta, nane, adaçayı gibi aromatik otlar var. Bergamot- limon karışımı turunçgiller var. Açılıştaki bu hissiyata bağlı olarak, ikinci derecede önemli olan yosun, deniz tuzu ve ozon notalarını da kaydedelim. Ancak genelde, bu kısımda aromatik otlar ve turunçgiller baskındır. Ferah ve pozitif etkiler veren başlangıç beğenilmektedir. Aromalar kolay anlaşılıp yorumlanıyor.

Yapay- hayvansal notalar= Parfüm tene yerleşiyor. Bu aşamada koku formu bozuluyor. Bunun başlıca nedeni,  misk, öd ağacı ve/ veya deri olarak tahmin ettiğimiz kuru ve hayvansal notalardır. Koku karakterinin güzel başlayıp, bu denli yapaylık ve plastikliğe doğru değişmesi iyi etkiler yapmıyor... Sıcak ve keskin bir yapaylık olmuş. Bir de buna hızlı bir akışkanlıkla ten yerleşmeyi katarsanız, burun algısı gayet zorlanıyor.

Odunsu notalar, turunçgiller ve yeşil bitkiler= Kapanış faslını böyle gruplandırıyoruz. Odunsu notalar yapaydır. Vetiver baskındır. Turunçgiller yapay, bir miktar tuzlu ve metaliktir. Mandalina- portakal olabilir. Sentetik ozon notaları ve ferah çayır- çimen gibi aromalar vardır.

Bond No. 9- Wall Street- orta katman hariç, genel beğeni düzeyine hitap edebilir. Hayvansal notalar parfüme girmeyebilirdi. Aslında çok da tatlılık barındırmaz. Kuru, metalik, sucul hissiyat, bir parfümde kabul edilebilir bir uygulamadır. Ne var ki, araya hayvansal notaların sokulması iyi olmamış. Bununla birlikte, parfümün genelindeki yapaylık ve sentetikliğin ( su, ozon, yosun ) kontrollü ve bilinçli bir seçim olduğunu düşünmekteyiz.

Bond No. 9- Wall Street parfümünü- günlük kullanıma, her mevsime ve her sosyal ortama uydurmak istiyorsanız, dengeli ve yerinde dozaj vermek zorundasınız. Orta bölümün teninizde çok etkili olmaması için, bu gereklidir. Dört- beş fıs yeter. Yağlı ve çabuk terleyen tende, kolonya tandanslı bir kalıcılık yapmakta. Fark edilirliği ilk anda güçlü ve keskindir. Sonrasında tene yakın kalacaktır.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder