21 Mart 2014 Cuma

Giorgio Armani Prive- Bois D'Encens EDP / 2004






























Giorgio Armani- İtalyan moda şirketidir.

Giorgio Armani Prive- Bois D'Encens, Somalili Tütsü olarak çevrilmiş. Bu parfümü değerlendireceğiz. Odunsu bazlar, tütsü, baharatlar, amber ve reçineler genel anlamda algılanıyor. Oryantal- odunsu grubunda yer almakta. Notaları da laden otu, baharat çeşnisi vetiver, sedir ağacı, sığla yağı ve tütsü olarak kaynaklarda geçmektedir.

Giorgio Armani Prive Bois D'Encens parfümünü önce genel hatlarıyla yorumlayacağız. Sonra ayrıntılara ineceğiz.

Genel hatlar= Açılış kuru biberler, keskin reçineler ve yanmış tütsülerle olmakta. Sonrasında amber, hayvansal notalar ve odunsu bazlar geliyor. Kapanışta gene yanmış tütsüler ve ahşap tandansı veren odunsu notalar vardır...

Ayrıntılar= Giorgio Armani Prive Bois D' Encens- orta katmanda karabiber ve tütsü, son bölümde ise sedir ağacı ve ahşap tonlamalarının etkisindedir. Yani, parfümü iki ayrı koku formu, yeri geldikçe domine etmektedir.

Başlangıçta= Karabiber merkezli biberli baharatlar vardır. Tatlı bir portakal ile yumuşatılmış karabiber- zencefil karışımı görülür. Bunlar sıcak ve keskindir. Ağaç reçinesi ( laden ) ve yağlı ve yanmış tütsüler bunlara eşlik eder.

Ortada= Dumanlı egzotik amber, tütsü, hayvansal ve yağlı misk ve nemli, tuzlu ve ıslak vetiver bulunmakta. Bir harman ve sentez algılanır. Hal böyleyken, karabiber- tüsü ikilisi daha baskındır.

Kapanışta= Kuru sedir ağacı- ahşap vurguları baskındır. Taze ve yeşil kokan çam reçinesi, tütsü ve misk de diğer elemanlardır.

Giorgio Armani Prive Bois D' Encens- kuru, tozlu, sıcak, nemli, ıslak ve bir miktar tatlı rayihaların karışımı olmuş. Ağır ve yoğun yapısı, algıları biraz zorlayabilir. Ayrıca odunsu notalardan dolayı tematik bir koku karakteri görülür. Koyu ve karanlık aromalar daha baskın olmuştur.

Koku düzleminde biberli baharat, reçine, tütsü, amber, hayvansal misk, odunsu bazlar ve ahşapsı notalar vardır. Ağırkanlı yapısından dolayı, parfüm kolayca akışkanlık göstermez. Notalar arasında belli derecede uyumsuzluk görülür. Fazla tatlılık yoktur.

Derinlik ve konfor çizgisinde karabiber, tütsü, amber, vetiver, çam reçinesi ve ahşap tonları bulunmaktadır. Bu bölüm güzel, hoş ve kaliteli bir uygulamaya sahne olmuş. Kalıcı, güçlü, ferah ve nispeten dengeli aromalar burada toplanır.

Giorgio Armani Prive Bois D'Encens, her hal ve şartta dengeli sıkılmalıdır. Kapalı alanlarda dozajına dikkat etmelisiniz. Sonbahar- kış dönemine uyar. Akşam saatleri ve soğuk havalar için idealdir. Gece gezmesi, açık hava davet ve partileri için uygundur. Konsept ve koleksiyonluk bir kokudur.

Giorgio Armani Prive Bois D'Encens- güçlü bir fark edilirliğe yol açmakta. Oysa ilk anda sakin kalıyor. Yağlı ve çabuk terleyen tende bir günden fazla kalıcı olmayı başarıyor. Ahşap ve sedir ağacı notalarıyla tene yerleşme tamamlanıyor. Bir konfor parfümüne dönüşüyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder