19 Aralık 2013 Perşembe

Prada- Amber Pour Femme EDP / 2004
























Prada-Amber Pour Femme- isimli parfüm, bugünkü konumuzdur. Prada- İtalyan moda firmasıdır.

Prada- Amber Pour Femme- çikolatalı- portakallı amber temasını kullanmaya çalışan- modern bir parfüm olmuş. Paçuli merkezli odunsu notalar bu parfümde baskındır. Baharat, çiçek, meyve, aromatik otlar ve misk kokuları vardır. Oryantal- odunsu sınıfında gösterilmektedir. Yumuşak, tatlı, ekşi, buruk esintiler yapıyor. Tatlılık genele yayılmış. Hatta bazen şekerlilliğe kaymış. Ne var ki, dengeli ve uyumlu nota geçişleri başarılmış.

Üst- yeşil notalar, tarhun, meyveli notalar, bergamot,

Orta- bal, karanfil, yasemin, ylang ylang, gül,

Alt- sandal ağacı, amber, paçuli, misk, benzoin, meşe yosunu, vanilya.

Prada- Amber Pour Femme- temiz, rafine ve gayet akışkan aromalara sahiptir. İlkbahar- sonbahar arası bir döneme, kullanım için uygun olacaktır. Soğuk havalar ve serin yaz akşamları için de düşünülür. Günlük kullanımda tazeleme gerektirmeyecek kadar yoğun ve güçlüdür. Dengeli sıkılrsa, davet, gece gezmesi ve kokteyllerde kullanılabilir.

Gurme notalar= Parfümün açılışı böyle oluyor. Çikolata, meyve, turunçgil tandansları veriyor. Şekerli, yoğun ve kremsi tonlamalar yapıyor. Mandalina, bergamot, karamel, elma tahminlerinde bulunmaktayız.

Çiçekler ve tatlı baharatlar= Prada- Amber Pour Femme- orta bölümde yasemin, frezya ve leylak gibi çiçekler yer vermekte. Bu çiçekler aromatik- yeşil bitkilerle harmanlanmış biçimdedir ve ekşimsi ve tozlu kokmaktadır. Bununla beraber kakule- karanfil karışımlı baharatlar da vardır.

Portakallı amber teması, baskın paçuli ve misk= Son aşama budur Yumuşak ve ferah odunsu aromalar daha etkilidir. Amber ikinci plandadır. Paçuli kremsi ve yumuşaktır. Misk ve vanilya, tatlılığı arttırarak şekerli kıvama getiriyor.

Prada- Amber Pour Femme- güçlü ve kalıcı bir kokudur. Yağlı ve çabuk terleyen tende, bir günden fazla kalıcıdır. Tene yakın duran bir fark edilirlik yapar. İlk andaki yoğun fark edilirlik sonra sakinleşir ve konfor kokusuna dönüşür.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder