30 Mart 2013 Cumartesi

John varvatos- John varvatos EDT / 2004




















John varvatos- ABD moda firmasıdır ve 2000 yılında kurulmuştur. Bugün John varvatos- John varvatos isimli parfümü değerlendiriyoruz. Bazı kaynaklarda John Varvatos- John varvatos Classic ismiyle de geçiyor.

Oryantal- odunsu sınıfında yer almakta. Sıcak, tatlı, yumuşak rayihalar var. Dengeli bir tatlılık içinde baharat, kırmızı meyve ve odunsu notalar algılanır.

Notaları misket limonu, kişniş, deri, sandal ağacı, hurma, erik, incir, karabiber, adaçayı, sedir ağacı, incir yaprağı, demirhindi, amber, öd ağacı, tütsü, reçineler olarak verilmekte.

John varvatos- John varvatos isimli parfüm, tatlı kırmızı meyvelerle açılır= Kiraz, ahududu, erik, hurma ve incir birbirine karışmıştır. Koyu ve yumuşak nüanslar vardır.

Sonrasında zencefil- tarçın tarzında yumuşak baharatlara geçiş yapılmakta. Yeşil bitkiler ve aromatik otlar, baharatlara eşlik ediyor. Baharat- ot karışımını beğendim.

Kapanışta gene yumuşak ve tatlı biçimler var= Amber, vanilya, meyveli tonlar önemlidir. Sedir ağacı ve öd ağacı gibi odunsu vurgular da biraz tozlu- topraksı nüanslar veriyor. Ne var ki, son bölümde artan bir tatlılık/ şekerlilik fark ediliyor.

Notalar dengeli ve uyumludur. Harman kaliteli, temiz ve net olmuş. Sonlardaki artma eğilimi gösteren tatlılık bile rahatsız etmedi. Aromalar yavaşça akarak tene oturuyor.

John varvatos- John varvatos isimli parfüm, her mevsim ve her sosyal ortamda kullanılır. Gün içinde tazelenebilir. Beyaz tende kalıcılığı yeterli olmakta. Kaliteli bir kolonya hissi veriyor. Günün üçte birinde etkilidir. Fark edilirliği ise tene yakın kalmakla ifade edilebilir. Sakin, düz, abartısız ve rahat bir kokusu var. Bol bol dozajlanabilir. Dolgun ve zengin kırmızı meyveler ve yumuşak baharatlar karakteristik özelliğidir.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder