25 Haziran 2013 Salı

Giorgio Armani- Mania Pour Femme EDP / 2004


























İtalyan moda firması Giorgio Armani' nin bayan parfümlerinden, Giorgio Armani- Mania Pour Femme- bugün konu olarak seçildi. Meyve, baharat, çiçek ve odunsu notalar gibi koku nüansları içermektedir. Kremsi, yumuşak, tatlı ve pudralı esintiler yapıyor. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösterilmektedir.

Üst- portakal, defne yaprağı, mandalina, kuş üzümü, pembe biber,

Orta- şakayık, manolya, iris, zambak,

Alt- amber, misk, sedir ağacı, beyaz sandal ağacı.

Giorgio Armani- Mania Pour Femme- yumuşak- biberli baharatların etkisindeki tatlı meyvelerle başlamaktadır. Pembe biber ve kakule gibi baharatlar tahmin ettim. Kuş üzümü ve çilek, tatlı meyve olarak baskındır. Bir miktar asitli ve enerjik mandalina, geri planda kalmış. Devamında pudralı, sabunsu ve biraz tozlu çiçekler egemendir. İris ve sardunya olabilir. Kremsi ve yumuşak tarzda frezya ve şakayık hissedilmekte. Yumuşak çiçeklerde meyvemsi tonlar algılanıyor. Son aşamada pudralı ve mumsu sandal ağacı baskın olacaktır. Amber gene aynı türden kullanılmış. Tozlu sedir ağacı, buradaki tek farklı uygulamadır. Kremsi çiçeklerin kapanışa kadar indiğini düşünüyoruz.

Giorgio Armani- Mania Pour Femme için şunları da ilave edelim=

Sade, basit ve minimalist bir harman görülüyor. Başlangıçta meyvemsi vurgular, orta bölümde çiçeklere de yansımış. Orta bölümdeki kremsi çiçekler, son fazda da algılanmakta. Notalar arası geçiş yapılmış. Aromalar uyumlu ve dengelidir. Dengeli tatlılık da vardır. Buna karşın, akışkanlık yavaştır ve tene oturması bir saat içinde gerçekleşir. Ferah meyveler ve kremsi çiçekler ilkbahar- yaz kullanımına izin verir. Pudralı çiçekler ve sandal ağacı ile sonbahar- kış için de düşünülebilir. Ayrıca pudralı esintilerden dolayı, dengeli sıkılmalıdır ve sabah çok erken saatlerde kullanılması önerilmez. Bunun dışında günün farklı zamanlarında dozaj ayarlaması yapılarak kullanılır. Sosyal ortamlara da böylece uyum sağlamış olur. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı gün boyu sürer. Fark edilirlik de her daim güçlüdür. Ne var ki, tene oturduktan sonra sakinleşir ve tene yakın kalır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip,beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder