3 Ekim 2013 Perşembe

Serge Lutens- Vetiver Oriental EDP / 2004





















''Vetiver kendi başına koku. Cistus katranı ve viskos balmumu gibi notalarla harmanlanmış olarak öne çıkıyor.''

Serge Lutens

Serge Lutens- Fransa kökenli parfüm markasıdır. Bugün Serge Lutens- Vetiver Oriental isimli parfümü değerlendireceğiz. Vetiver teması önemlidir. Buna gurme notalar, odunsu notalar ve vanilya aromaları eşlik etmektedir. Yumuşak, tatlı, kremsi, tozlu, soğuk, serin ve sucul hissiyat vermektedir. Oryantal- odunsu grupta gösteriliyor. 

Notaları bitter çikolata, amber, sandal ağacı, misk, meşe yosunu, gayakum ağacı, vetiver, iris ve laden otu olarak açıklanmış.

Serge Lutens- Vetiver Oriental- aslında baştan sona kadar soğuk, serin ve sucul aromaların baskın olduğu bir parfüm özelliği gösteriyor. Açılışta bu minvalde soğuk- serin ve sucul bir vetiver aroması vardır. Bu vetiverin ana karakteri yeşil kokan- çimensi yapıda olmasıyla belirlenir. Ferah ve yumuşak vetiver, Guerlain- Vetiver isimli parfümdeki klasik çimensi vetiver aromasını hatırlatıyor.



Devamında tozlu kakao ve tatlı çikolata sentezini görmekteyiz. Buna kremsi vanilya destek veriyor. Parfüm bir nebze sıcaklaşıyor. Kapanışta yumuşak ve rafine bir sedir ağacı yer almakta. Çimensi vetiver ve bunun yanında yeşil bitki karışımları ise, parfümün her katmanında kendini belli etmekte. Son derece basit, sade ve minimalist koku karakterini çok beğeniyoruz. 

Serge Lutens- Vetiver Oriental isimli parfüm, günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yöneliktir. Tene özgürce sıkılabilir. Gün içinde, çok gerekmese bile tazeleme yapmak isteyebilirsiniz. Çabuk terleyen yağlı tende gurme notalar öne çıkacağı için, gün boyu kalıcılık yapacaktır. Fark edilirliği ilk başta yoğundur. Sonra hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Aromalar vetiver teması ve gurme katman olarak sırasıyla tene yerleşiyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar takdir ediliyor. 

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder