27 Ocak 2023 Cuma

Matiere Premiere- Bois d'Ebene EDP / 2019

 















Matiere Premiere- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Matiere Premiere- Bois d'Ebene isimli parfümü konu olarak seçtim. Aromatik otlar, tütsü, odunsu notalar, ahşapsı nüanslar, amber ve reçineler barındırıyor. Sıcak, ferah, yumuşak ve tatlı yapıdadır. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üstte ardıç meyveleri, ortada gayakum ağacı ve alt notalarda paçuli ve cypriol yağı aromaları açıklanıyor.

Matiere Premiere- Bois d'Ebene ( Abanoz Ağacı ) isimli parfümü açılışını yeşil ve ferah kokan ardıç meyvesi, çam kozalağı ve kişniş gibi aromatik otlar yapmaktadır. Daha sonraki aromalar ise, tümden tatlı, dumanlı ve sıcaktır. Odunsu notalar, tütsü ve amber gibi içerikler vardır. Sandal ağacı, tütsü, amber, öd ağacı, paçuli ve abanoz ağacı / ahşabı sayılabilir. Gene yeşil ve ferah çam reçinesi odunsu reçineler ( sedir ağacı reçinesi ) ile kapanış gerçekleşmiştir.

Matiere Premiere- Bois d'Ebene isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği mevcuttur. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene özgürce sıkılabilir. Odunsu notaların ağırlıkta olması, yapaylık barındırmaması ve yeşil kokan aromatik otlar ve reçineler sayesinde kalıcılık ve fark edilirlik artmış ve tene özgürce sıkılabilmesi mümkün olmuştur. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde de düşünülebilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder