28 Şubat 2023 Salı

Matiere Premiere- Falcon Leather EDP / 2019

 















Matiere Premiere- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Matiere Premiere- Falcon Leather isimli parfüm hakkında söz söyleyeceğiz. Tatlı, pudralı, metalik, sıcak, yağlı, kirli ve yapay esintileri var. Reçineler, vanilya, çiçeksi notalar, deri, tütün ve odunsu notalar barındırmaktadır. Oryantal- odunsu grupta gösterilebilir.

Üstte safran, laden otu, ortada huş ağacı katranı ve alt notalarda agar ağacı ( öd ağacı ) ve benzoin aromalarına yer verilmiş.

Matiere Premiere- Falcon Leather isimli parfümün başlangıcında tatlı ve metalik reçineler ( laden otu, buhur, benzoin ) ve vanilya bulunuyor. Orta bölümde sıcak pudralı ve yağlı tarzda çiçeksi notalar ( safran ) ve deri görmekteyiz. Kapanışta da kirli, yapay ve sıcak tütün ve odunsu notalar ( öd ağacı, huş ağacı ) ile karşılaşacağız. Son fazdaki bu aromaların hepsi, dumanlı rayihalarla kül tablası kokularına yol açmıştır.

Matiere Premiere- Falcon Leather isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmedir. İki- üç fıs yeter. Yoksa baş ağrısı yapabilir ve burun ve zihin algısını zorlayabilir. Neredeyse genele yayılmış olan yapaylık, yüksek sıcaklık, kirli hissiyat ile birlikte safran, deri, tütün ve huş ağacı gibi baş ağrısı yapabilen riskli aromaların marifetiyle fark edilirlik ve kalıcılık yükselirken, bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. Zaten günlük kullanıma uymaz ve genel beğeniye de hitap etmez. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder