5 Şubat 2023 Pazar

Dolce & Gabbana- Dolce Peony EDP / 2019

 















Dolce & Gabbana- İtalyan moda firmasıdır. Bugün Dolce & Gabbana- Dolce Peony isimli bayan parfümünü incelemeye sıra geldi. Kremsi, şekerli, tatlı, sabunsu, yapay, yumuşak, sıcak ve ferah rayihaları var. Çiçeksi notalar, meyveler, turunçgiller, misk, bal, amber / ambroksan ve odunsu notalar barındırmaktadır. Çiçeksi- meyveli- gurme kategorisinde gösterilmiştir. 

Üst- armut, siklamen, bergamot, pembe biber,

Orta- şakayık, frezya, gül,

Alt- mirabelle meyvesi, bal, ambroksan, paçuli.

Dolce & Gabbana- Dolce Peony ( Şakayık ) isimli parfümün başlangıcı kremsi ve şekerli tarzda çiçeksi notalar ve meyvelerle yapılıyor. Arada gene aynı koku formuna sahip turunçgiller var. Neroli, zambak, menekşe ve portakal çiçeği gibi çiçekler olabilir. Armut, guava, limon ve bergamot gibi meyveler ve turunçgiller hissediliyor. Orta katmanda yeşil ve ferah kokan çiçeksi notaları görmekteyiz. Şakayık, gül, sardunya ve siklamen tahmin ediliyor. Orta bölümün devamında ise sabunsu çiçeksi notalar var. Ya da mevcut kremsi & yeşil çiçekler sabunsu hale gelmiş olabilir. Bu minvalde menekşe, iris, yasemin ve gül gibi çiçeksi notaların sabunsu tarza yöneldiğini kabul edeceğiz. Sabunsu çiçeklere, gene kendisi gibi sabunsu misk eşlik ediyor. Son kısımda bariz yapaylık hissediliyor. Tatlılık da yükseliyor. Bal, amber / ambroksan ve paçuli merkezli odunsu notalar yer almaktadır. 

Dolce & Gabbana- Dolce Peony isimli parfümde çiçeksi notalar koku karakterine egemendir ve diğer aromalar yardımcı ya da yan rollerdedir. Aromalar katman halindedir ve sırsıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu olabilecek bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılan şekerli tatlılık, kremsilik, sabunsulık ve özellikle son bölümde baş ağrısı yapmaya müsait yapaylık nedeniyle / vesilesiyle fark edilirlik ve kalıcılık performansı yükselmiş ve fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Yalnızca başlangıç faslını takiben sahneye çıkan yeşil / bitkisel çiçeklerde ferahlık ve enerjik bir hava seziliyor. Kremsi ve şekerli meyvemsi- turunçgilli açılış da rahatsız etmiyor. Bunun dışındaki diğer bütün notalarda, tene sıkılırken dozaj ayarı yapılması gerekiyor. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam vaktine yöneliktir. Dış mekânda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder