7 Şubat 2023 Salı

Bvlgari- Splendida Tubereuse Mystique EDP / 2019

 















Bvlgari- İtalyan mücevher markasıdır. Bugün Bvlgari- Splendida Tubereuse Mystique isimli bayan parfümünü değerlendirmek istiyorum. Tatlı, kremsi, şekerli, pudralı, tozlu, sabunsu, yapay, yumuşak, ferah ve sıcak esintileri var. Meyveler, tütsü, turunçgiller, reçineler, aromatik otlar, amber, baharatlar, vanilya ve çiçeksi notalar barındırıyor. Çiçeksi- şipre kategorisinde gösterilebilir. 

Üstte kuş üzümü, turunç yaprağı, ortada sümbülteber ve alt notalarda vanilya ve mür ağacı reçinesi açıklanmış.

Bvlgari- Splendida Tubereuse Mystique isimli parfümün açılışı ve genel karakteri aslında şipre özellikler taşıyor : Örneğin şekerli & kremsi meyveler ( kuş üzümü, böğürtlen, kızılcık ) ile başlaması ve yeşil / bitkisel ve tatlı kokan turunçgillerle ( portakal, turunç yaprağı ) devam etmesi bunu ispatlıyor. Çok tatlı yapıda Çin tarçını ( baharatlı- bitkisel ) ve ravent ( kuzukulağı ) yaprağı da yeşil ve ferah kokmaktadır. Orta bölümde pudralı, tozlu ve sabunsu çiçeksi notalar yer alır. Sümbülteber teması, kediotu ve mimoza var. Kremsi şekerlilikteki vanilya- amber- mür ağacı reçinesi ile sona geliyor. Sıcak tütsü notası kapanışı yapmaktadır.

Bvlgari- Splendida Tubereuse Mystique isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat sonra tamamen tene oturuyor. Fakat tene yakın durmuyor, daha ziyade özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren kuvvetli kalıcılığı var. Genele yayılmış tatlı- şekerli, kremsi, sabunsu ve pudralı rayihalar nedeniyle kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiştir, tene dengeli dozaj verilmesi ( üç- dört ) gerekir. Ayrıca açılış ve kapanış bölümlerindeki aromalarında yapay ve sentetik olduğunu ekleyelim. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamdaki kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder