21 Ocak 2023 Cumartesi

Davidoff- Run Wild For Her EDP / 2019


























Davidoff- İsviçreli tütün üreticisidir. Bugün Davidoff- Run Wild For Her isimli parfümü değerlendireceğiz. Çiçeksi notalar, meyveler ve misk gibi koku içerikleri var. Tatlı, ferah, yumuşak, sucul, kremsi ve hafif bir yapıdadır. Çiçeksi -meyveli kategorisinde gösteriliyor.

Üstte nar, fıstık, ortada yasemin ve alt notalarda zambak aromaları açıklanmış. Buna eklemeler yapacağız.

Davidoff- Run Wild For Her isimli parfüm için açıklanan aromaların sayısı yetersiz olduğundan, büyük oranda tahminlerle gideceğiz. Önce açılışa bakalım : Açılış meyveli tarzdadır ve burada nar aroması baskındır. Meyvelerin genel karakteri tatlımsı, ekşimsi, mayhoş ve ferah gibi algılanıyor. Biraz da yeşil- sucul bir hava da seziliyor. Baskın nar notasının tatlımsı ve mayhoş yapısı zaten anlaşılıyor. Elma gibi yeşil- sucul bir meyve var. Kavun benzeri yumuşak ve tatlı meyve olabilir. Tatlı- kırmızı orman meyveleri ( mayhoş böğürtlen- vişne ) olabilir. İkinci sırada çiçeksi notalar geliyor ve orta katmanı kaplıyor. Biz bunların çok bariz şekilde tatlılık barındırdığına eminiz. Bu minvalde neroli, zambak ve osmanthus gibi çiçekleri tahmin ediyoruz. Bir de kremsi tonlamalar hissediyoruz. Yasemin olabilir. Çiçeksi notalarda yeşil kokan- sucul bir taraf da mevcuttur. Son kısımda hafifçe tatlımsılık barındıran misk var.

Davidoff- Run Wild For Her- sade, basit ve kolay anlaşılır koku düzenine sahiptir. Burada esas mesele baskın çiçeksi- meyveli aromaların karakterini belirlemektir ki, onu da zaten yukarıdaki açıklamada yaptık. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar olduğunu söyleyebiliriz. Tene özgürce sıkılabilir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilişkilidir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu kokusudur. Kaliteli çiçeksi- meyveli kolonya tarzındadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder