5 Mart 2023 Pazar

Matiere Premiere- Cologne Cedrat EDP / 2019

 















Matiere Premiere- Fransız niş parfüm şirketidir. Bugün Matiere Premiere- Cologne Cedrat isimli parfüm hakkında fikirlerimizi beyan edeceğiz. Odunsu notalar, baharatlar, aromatik otlar ve turunçgiller barındırmaktadır. Tozlu, yumuşak, ferah ve sıcak esintiler sunuyor. Turunçgil- aromatik grubunda gösterilmiş.

Üstte bergamot, ortada pembe biber, karabiber ve alt notalarda mate yaprağı aromaları açıklanmaktadır. Biz buna ilaveler yapacağız.

Matiere Premiere- Cologne Cedrat isimli parfümün bütün katmanları yeşil ve ferah yapıda koku gruplarından oluşuyor : Mesela açılışta mate yaprağı, kişniş ve fesleğen gibi aromatik otlar mevcuttur. Bunu bergamot ve limon tarzında turunçgiller takip etmiştir. Orta katmandaki baharatlar karabiber, pembe biber ve kimyon olarak sıralanıyor. Son bölümdeki tozlu ama ferah odunsu notalar sedir ağacı merkezlidir.

Matiere Premiere- Cologne Cedrat isimli parfümde bütün koku katmanlarını çok beğendim. Ancak özellikle yeşil ve ferah kokan baharatlar benzersiz, özgün ve parfüm dünyasında çok rastlanmayan bir deneme olduğu için ayrıca takdir ve hayranlığımı kazandı. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmaktadır. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapıyor. Tene özgürce sıkılabilir. Baharatlı- odunsu koku grupları, parfümün EDP formatında olması ve yapaylık barındırmaması gibi avantajlarla kalıcılık performansı çok yükselmiş ve tene özgürce sıkılabilmesi mümkün olmuştur. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygundur. Notalar uyumlu ve dengelidir. Koku karakteri ( yeşil ve ferah olduğundan ) düz çizgide gider ve çok değişmez.

Koku- 5 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder