10 Ocak 2023 Salı

Matiere Permiere- Santal Austral EDP / 2019

 















Matiere Premiere- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Matiere Premiere- Santal Austral isimli parfümü yorumlamaktayız. Odunsu notalar, amber, vanilya, reçineler, çiçeksi notalar ve tonka fasülyesi içeriklerine sahiptir. Tatlı, şekerli, kremsi, pudralı, yumuşak, sıcak, ferah ve yapay esintileri var. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Üstte iris, ortada sandal ağacı ve alt notalarda tonka fasülyesi ve benzoin aromaları açıklanmıştır. 

Matiere Premiere- Santal Austral isimli parfümün başlangıcı ve devamında yüksek sıcaklık ve kremsi tatlılık veren sandal ağacı merkezli odunsu notalar, amber, vanilya ve vanilyamsı reçineler ( benzoin ) bulunuyor. Orta katmanda baş ağrısı yapmaya müsait pudralı çiçeksi notalar ( iris, menekşe, ebegümeci ) var. Son kısımda şekerli ve yapay tarzda tonka fasülyesi, vanilyamsı reçineler ( benzoin ) ve vanilya yer almıştır. Tene oturma döneminde ise karamelize reçineler ve vanilya şeklini alacaktır. En sonunda da pudralı yapıda iris- sandal ağacı- amber- benzoin çizgisinde, tene yerleşmesi tamamlanacaktır.

Matiere Premiere- Santal Austral isimli parfümde, aslında irisli- sandallı- amberli koku teması mevcuttur. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Parfümün genelini forse eden tatlı- şekerli- kremsi- pudralı rayihalar, yapaylık barındıran ve baş ağrıtan çiçeksi notalar ve odunsu- ambersi- çiçeksi koku düzeni nedeniyle / vesilesiyle fark edilirlik ve kalıcılık yükselmiş ve fakat burum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder