20 Aralık 2022 Salı

Matiere Premiere- Encens Suave EDP / 2019

 















Matiere Premiere- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Matiere Premiere- Encens Suave isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tütsü, gurme notalar, vanilya, amber, laden otu, benzoin, baharatlar, ahşapsı notalar ve deri aromaları bu parfümü şekillendirmiş. Kuru, pudralı, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üstte kahve, ortada tütsü, vanilya ve alt notalarda benzoin ve laden otu aromalarına yer verilmiş.

Matiere Premiere- Encens Suve isimli parfümün başlangıcı sıcak ve dumanlı rayihalarla olmuş. Tütsü ve kahve temalı gurme notalar var. Devamında gene dumanlı / tütsülü ama bu defa kuru tonlamalarla belirlenen koku gruplarıyla karşılaşıyoruz. Bunlar vanilya, amber, reçineler ( laden otu, benzoin ) ve baharatlardır ( karabiber ). Son fazda birtakım ahşapsı notalar olabilir. Bu arada bir ekleme yapayım : Parfüm tene oturduktan yarım saat sonra vanilya- amber- reçineler çizgisine, bir de deri notası katılıyor ve bunların hepsi birden pudralı hale çevrilerek aşırı yapaylaşıyor.

Matiere Premiere- Encens Suave isimli parfüm, hiç tatlılık barındırmıyor. Onun yerine çok fazla sıcak, kuru, dumanlı, tütsülü ve ahşapsı vurgular var. Son derece düz çizgide giden, sade, basit ve minimalist yapısal düzen görülüyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Oldukça hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu fark edilirliği olmaktadır. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Yoksa baş ağrıtacak ve burun ve zihin algısını zorlayacaktır. Parfümün geneline hakim olan sıcak, dumanlı ve kuru vurgular ve son bölümde ( reçineler, vanilya, amber, deri ) maalesef birdenbire kendini gösteren ve aşırı yükselen yapaylık gibi faktörlerin etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmışsa da bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder