6 Mart 2023 Pazartesi

Matiere Premiere- Parisian Musc EDP / 2019

 















Matiere Premiere- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Matiere Premiere- Parisian Musc isimli parfümü yorumlamak niyetindeyim. Aromatik otlar, odunsu notalar, reçineler, baharatlar, çiçeksi notalar, misk, amber ve ambroksan içeriklerine sahiptir. Tatlı, kremsi, serin, sıcak, yumuşak ve ferah yapıdadır. Aromatik- odunsu grupta gösterilebilir.

Üstte sedir ağacı, ortada ambrette ( misk ebegümeci ) ve alt notalarda misk, ambrettolid ve ambroksan aromaları açıklanmış.

Matiere Premiere- Parisia Musc isimli parfümün açılış ve orta katmanında yeşil, ferah ve serin kokan aromalar bulunuyor. Aromatik otlar, odunsu notalar ve reçineler birbirini takip etmektedir : Okaliptüs, ardıç meyvesi, tarhun, vetiver, çam reçinesi ve sedir ağacı reçinesi sayılabilir. Orta bölümden kapanışa değin gelen koku gruplarını da şöyle sıralamak mümkündür : Hepsi de tatlı, kremsi, sıcak ve yeşil / bitkisel olmak üzere baharatlar ( aromatik kakule ), çiçeksi notalar ( yasemin, gül, ebegümeci ), misk, amber ve ambroksan hissediliyor. 

Matiere Premiere- Parisian Musc isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında, kısa süre dışarıya karşı yoğun esintiler yapsa da, genel karakteri tensel koku olması ve tene yakın kalmasıdır. Çabuk terleyen yağlı tende ise iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapar. Tene özgürce sıkılabilir. Genelde yeşil ve ferah koku gruplarından oluşması, yapaylık barındırmaması ve ağaçsı / odunsu- reçineli yapısından dolayı kalıcılık artmış ve tene özgürce sıkılabilmesi mümkün olmuştur. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yöneliktir. Ambroksan gibi yapay bir aroması olmasına rağmen ten, burun ve zihin kimyası üzerinde rahatsız edici bir yapaylık yoktur.

Koku- 5 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder