21 Şubat 2023 Salı

Davidoff- Run Wild For Him EDT / 2019


























Davidoff- İsviçreli aksesuar markasıdır. Tütün üreticisi olarak faaliyete başlamıştır. Bugün Davidoff- Run Wild For Him isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, şekerli, yumuşak, ferah, sucul, sıcak ve yapay esintileri var. Baharatlar, misk, tonka fasülyesi ve lavanta gibi koku nüansları veriyor. Aromatik- baharatlı grupta gösterilmiştir.

Üstte tarçın, zencefil, ortada lavanta, alt notada köknar balzamı ve tonka fasülyesi gibi aromalar açıklanıyor.

Davidoff- Run Wild ( başıboş, yabanî ) For Him- özellikle açılıştaki tatlı ve sıcak baharatlarla dikkat çekmekte. Bunlar hatta şekerli hissiyata varan tarçın- zencefil ikilisidir. Bunu yeşil kokan tatlı lavanta izlemektedir. Lavanta sucul ve aromatik tarzıyla, orta bölümde baharatlarla birlikte harmanlanmıştır. Gayet tatlı tonka fasülyesi- misk karışımıyla sona gelinir. Elbette son kısımda bariz bir yapaylık var.

Davidoff- Run Wild For Him isimli parfüm, kapanıştaki sentetik  ve yüksek tatlılığa sahip tonka fasülyesi nedeniyle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Aynı şeyi baharat kullanımı için de söyleyebiliriz. Baharatlar ve tonka fasülyesi koku gidişatını domine ediyor. Ancak kullanım açısından özen ve tecrübe gerektirdiği aşikâdır. Bu minvalde sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusu olabilir. Aromalar lavantalı tatlı baharatlar ve tonka fasülyesi bazlı notalar biçiminde iki katman oluşturuyor ve sırasıyla görevini yapıyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Elbette bunun öncesinde baharatlı karakteri çok belli oluyor ve tene kısa sürede yapışıyor. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülmelidir. Çünkü sucul- yeşil lavanta hariç, diğer aromaları sadece kış- akşam- soğuk hava üçgeninde kullanıma izin verecektir. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük bölümünde tatminkâr kalıcılığı var. Bunda baharatlar ve tonka fasülyesi etkilidir. Fark edilirliği daha ziyade tene yakın kalmasıyla belirleniyor. Uygulamadan iki saat sonra sınırlı bir dışarıya fark edilirliği olmakta.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder